Menu Zavřít

Mění majitele i šéfy

26. 8. 2005
Autor: Euro.cz

SOR Libchavy

BRAND24

PRAHA (foj) - Výrobce autobusů SOR Libchavy mění majitele. Firmu prostřednictvím společnosti Bauliga koupilo konsorcium investorů v čele se skupinou J&T. SOR Libchavy je druhým největším výrobcem autobusů v České republice. Loni firma prodala 234 autobusů, což na domácím trhu představuje dvacetiprocentní podíl. Konsorcium kupuje SOR od osmi fyzických osob, akcionářů a původních zakladatelů firmy. Podmínky prodejní smlouvy podepsané v průběhu srpna nebyly zveřejněny.
„Na základě našich zkušeností s řízením podniků chceme společnost dlouhodobě rozvíjet, a navázat tak na dobré výsledky, kterých v minulých letech dosahovala,“ sdělil projektový manažer korporátních investic J&T Petr Hájek. Jak dodal, noví majitelé považují za zásadní především zvýšení prodejů na nejdůležitějších trzích, kterými jsou Česká a Slovenská republika, Maďarsko a Polsko. „Zajímavý potenciál je rovněž v dalších státech bývalého východního bloku,“ doplnil Hájek.
Prodej organizovala společnost CA IB Corporate Finance, člen skupiny HVB. Uvedená firma při transakci vystupovala jako výhradní finanční poradce prodávající strany.
Noví vlastníci již rozhodli o zásadních personálních změnách ve vedení SOR Libchavy. Z funkce jednatele společnosti byli odvoláni Jiří Bezdíček, Vlastimil Mokrejš a Jiří Svatoš. Jednatelem dále zůstává Jaroslav Trnka a novými jednateli byli zvoleni Petr Hájek, Petr Sekanina a Michal Antonín. Petr Sekanina byl zároveň jmenován novým finančním ředitelem společnosti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).