Menu Zavřít

Mandeliáda

9. 12. 2013
Autor: Redakce

Tak tu máme předvánoční kauzu, která nám alespoň na chvíli dala zapomenout, že sestavování vlády je prozatím vrcholně nudnou a rozvleklou záležitostí.

Premiér v demisi Jiří Rusnok jaksi zapomněl na to, že v rámci služby veřejnosti je schůze sněmovny permanentně monitorována, a tak se národ od svého prvního ministra dozvěděl, že nám Mandela ten malér neměl dělat a minimálně u Rusnoků jeho skon naruší adventní rozjímání.

Rusnok svou ztracenou čest poněkud pozvedl a omluvil se. Což je samo o sobě v české kotlině nebývalé, protože třeba jeho předchůdce Mirek Topolánek se za vztyčený prostředníček a vystavování svého přirození u Berlusconiho bazénu nejen neomluvil, ale ještě se snažil očernit jiné. Rozuměj novináře.

Co říkal Jiří Rusnok, když netušil, že je nahráván

Trapná mandeliáda je zažehnána a zbude po ní jen hořký pocit, že v zámoří už si nás nejenže pletou s Čečnou, ale mají nás i za stát, jehož vrcholný politik se nechce kodrcat přes půl planety na nějaký funus. Kéž by nás to všechny vedlo k zamyšlení, že v čase adventním bychom se měli zastavit a uvědomit si, že hledání třinácté vlády za posledních dvacet let není událostí, kterou bychom měli vyhlížet jako Ježíška – s nadějí a pokorou.

Naši politici na čele s Milošem Zemanem, který se chystá vlámat do českých domácností s vánočním projevem, si to ale podle všeho myslí. Rychlé tužky by chtěly připomenout, že Vánoce jsou „chvílí zaslouženého odpočinku s našimi milovanými“. Škoda, že o tomhle citátu už premiér neřekne, že „se z něj úplně třepe, vole“. Mohl by. Je totiž od Mandely.


Čtěte další komentářa Blahoslava Hrušky:

Na bowlingu v Lánech

Odvoláváme, co jsme odvolali

BRAND24

Děkujeme, že svítíte


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).