Menu Zavřít

Manažer s propadlými papíry

12. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Přes televizi, ministerstvo a Telecom dopilotoval do ČSA

Pilotní papíry má stále ještě propadlé, ale už pochopil, že za bouře je potřeba ubrat plyn a držet kurs. Právě tohle know-how považoval před sedmi let dnes třiatřicetiletý Kamil Čermák za svůj největší deficit. Kariéru se mu podařilo nastartovat raketově: ve 22 letech moderoval hlavní zprávy na prvním programu Československé televize, ve 23 letech se stal mluvčím a poradcem ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Dlouhého – tehdy nejpopulárnějšího českého politika - a v 25 letech přešel do manažerských pozic Českého Telecomu (tehdy ještě SPT Telecom), kde se propracoval až do křesla výkonného ředitele pro marketing a prodej.
„Začal jsem cítit únavu, tu opravdu fatální fyzickou a psychickou únavu. Začínám zjišťovat, že mi chybí standardní životní moudrost starších, kteří už poznají, že ve složitých situacích je třeba zvolnit. Mám v sobě ještě moc z dědictví sametové revoluce, kdy jsme všechno dělali naplno a poctivě, kdy jsme neodpočívali. Ale to trvale nejde. Bude to podobné jako v letectví, někdy je prostě třeba jen ubrat plyn a držet kurs a zbytečně se nevytřískat,“ vyprávěl mi v roce 1997. Když jsme si minulý týden po letech zase sedli na delší kávu, bylo vidět, že zvolnit již umí.

Učenlivý kuchař.

O víkendech již pravidelně nepracuje a kromě létání si našel nového koníčka – vaření. Chodí brát lekce od mistrů šéfkuchařů do dvou vyhlášených pražských restaurací, do francouzské Che Marlene a italské Da Emanulele. A už má i otestováno, že francouzskou kuchyni zvládá. „Bessel Kok se mi vždycky smál, že si vymýšlím, když jsem mu vyprávěl, jak se učím vařit. Tak jsem ho před měsícem pozval na večeři. Přišel, pojedl a pochválil mě,“ chlubí se Čermák poklonou od známého znalce dobrého jídla, vína a života.
Kamil Čermák opustil letos na jaře po osmi a půl letech lůno Českého Telecomu, kde - jak říká jeho bývalý šéf Vladimír Dlouhý - pracovně dospěl. „Byl výborným tiskovým mluvčím, ale byl tehdy strašně rozlítaný a roztěkaný. Byl však ještě velmi mladý, teprve v Telecomu ho naučili pracovat,“ říká Vladimír Dlouhý.
Od května 2004 je Kamil Čermák výkonným ředitelem pro prodej a marketing v další velké korporaci, v ČSA. Vrací se tím ke své lásce z dospívání. V šestnácti letech se zbláznil do letadel a začal létat ve Svazarmu. Zbláznil se natolik, že v sedmnácti se přihlásil na vojenskou vysokou školu do Košic. Šanci stát se vojenským pilotem ale nakonec vinou otcova politického škraloupu z roku 1968 nedostal. „Pilotní papíry mám už řadu let propadlé, nyní se ale opravdu snažím je získat zpátky. Když mám čas, tak jezdím do Příbrami na letiště. Pikantní je, že mým leteckým instruktorem je také kapitán ze společnosti Travel Service,“ říká Kamil Čermák.

Největší komunikátor.

Před jeho příchodem do ČSA se objevily spekulace, že jej nový šéf společnosti ČEZ Martin Roman láká do svého týmu. „Chtěl jsem, aby Kamil šel pracovat se mnou do ČEZ. Je to jeden z největších komunikátorů v této zemi a navíc za těch šest let, co ho znám, hodně vyzrál a stal se z něj i dobrý manažer. Jenže dříve než jsem mu mohl dát závaznou nabídku - šéfem ČEZ jsem až od dubna - tak on se již dohodl v ČSA,“ potvrzuje tehdejší spekulace Martin Roman.
Svůj mandát v aeroliniích chápe Čermák jako transformační, podobně jako původní v SPT Telecom. „Mentalita ČSA zatím odpovídá spíše mentalitě velké, historicky etablované české firmy, než dravé korporace, schopné uspět ve velmi ostré mezinárodní konkurenci. Jako podnik jsme na špici v úrovni palubního a letového personálu, kvalita letadel není – přes všechny mediální kritiky – dominantním problémem. Achillova pata společnosti je ale v její obchodní složce, tu je třeba změnit a rychle dostat na úroveň ostatních leteckých společností. Občas totiž působíme jako pézetka (Podnik zahraničního obchodu, pozn. red.) na počátku osmdesátých let,“ vysvětluje Čermák. „Přitom většina našich tržeb přichází právě ze zahraničí a proto musíme restrukturalizovat systém zahraničních zastoupení a zvýšit efektivitu pracovníků v centrále“, dodává.
Obchod v ČSA se má soustředit také na výraznější diverzifikaci produktů pro různé typy pasažérů a na otevírání nových destinací, v tuto chvíli jde zejména o pronikání na teritorium bývalého Sovětského svazu. „Na jedné straně musíme podstoupit souboj s nízkonákladovými aeroliniemi a sami se přitom nestat „low-costem“ a na druhém konci spektra bojovat o podnikatelskou klientelu, která je připravená za dobré služby zaplatit plnou cenu. Právě balíčky pro velké firmy jsou tím, co umí naše konkurence ve spolupráci s cestovními agenturami nabízet lépe. Znám to z vlastní zkušenosti, když jsem ještě pracoval v Telecomu. Při zámořských letech jsme všichni preferovali cizí letecké společnosti, jen proto, že jsme nabídku ČSA v podstatě neznali,“ říká Čermák.

CONTENT24

Hektik a chaotik.

V ČSA je statutárním zástupcem členky představenstva Zuzany Řezníčkové, která stejně jako on přišla z telekomunikací. „Na důležitých pozicích potřebuji lidi, které znám, u nichž přesně vím, co mohu očekávat, se kterými se tedy nemusím nově sžívat a jimž mohu stoprocentně lidsky důvěřovat. Kamila jsem si navíc vybrala i pro jeho úžasné komunikační schopnosti, které zvládnou nahradit i moje nedostatky v této oblasti,“ říká Čermákova přímá nadřízená Zuzana Řezníčková. Spolupráci s ním si pochvaluje, jen mu vyčítá, že si neumí věci a lidi správně zorganizovat. „Je to hektik a chaotik, ale nahrazuje to řadou jiných předností,“ dodává Řezníčková.
Podobně jako Zuzana Řezníčková jej hodnotí i finanční ředitel Českého Telecomu Juraj Šedivý: „S Kamilem jsme společně pracovali na otázkách velkých investic u klíčových zákazníků a musím říct, že umí těžit ze svých mimořádných komunikačních schopností. Postupně se navíc naučil citlivě vnímat i finanční stránku byznysu a stal se z něj i dobrý obchodník. Mám-li mu doporučit, v jaké oblasti by měl na sobě pracovat, pak z hlediska manažerského je to systematické řízení lidí.“

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).