Menu Zavřít

MAJITEL DOSTAL DEVĚT LET

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

HTT Tesla Pardubice

K devíti letům ve vězení s ostrahou odsoudil Krajský soud v Brně majitele HTT Tesla Pardubice, osmadvacetiletého Miroslava Orla, obžalovaného z podvodu, zpronevěry a zkrácení daně, poplatku a podobné dávky. Podnikatel, který nedá vno čelil vydírání, se na místě proti výši trestu odvolal a hlavní líčení označil za „neskutečný politický proces“ .

Podle obžaloby získala v roce 1994 firma Galaxie od Agrobanky půjčku 48 milionů korun na privatizaci hotelu Dukla v Blansku. Majitel HTT Tesla byl jedním z jednatelů společnosti a částka byla později se souhlasem firmy převedena na jeho soukromý účet. Orel z ní údajně postupně odčerpal 27 milionů korun, které použil pro vlastní potřebu. Orel měl také stát na daních připravit o více než devět milionů korun. V roce 1992 koupil jako společník firmy O&M od společnosti Seliko Olomouc 130 tisíc lahví rumu, které údajně prodal neznámým nebo fiktivním osobám a pak navíc ani nezaplatil daň.

BRAND24

Na Orla a jeho obhájce Jana Paroulka byly loni spáchány bombové útoky; z nich policie viní tři muže z Moravy. Ti měli Orla vydírat a požadovat po něm 20 milionů korun. V těchto dnech navíc policie zadržela a z úplatkářství obvinila koncipienta právnické firmy, který údajně nabízel úplatek sto tisíc korun vyšetřovateli za to, že stáhne obvinění proti Orlovi, a dostane ho tak z vězení na svobodu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).