Menu Zavřít

MACHINACE VE ZBROJOVCE

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

S e l l i e r     &     B e l l o t

Nejméně 200 milionů korun činí podle mluvčí úřadu vyšetřování Soni Jindrákové škoda v případu vlašimské zbrojovky Sellier & Bellot, kvůli níž benešovský okresní soud minulé úterý vzal do vazby bývalého předsedu představenstva zbrojovky Jiřího Dvořáka. Ten byl obviněn z trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku. Podle mluvčí by v brzké době mohlo být sděleno obvinění minimálně třem dalším lidem, avšak pro jiný trestný čin.

Padesátiletý Dvořák je podle Jindrákové stíhán vazebně proto, aby nemohl působit na svědky, případně na spoluobviněné. Policie Dvořáka zadržela v souvislosti s údajnými finančními machi- nacemi ve zbrojovce, které měly nastat v době, kdy byl v čele představenstva. Tuto funkci Dvořák zastával od dubna 1997 do června 1998, předtím od června 1996 do dubna 1997 byl místopředsedou představenstva. Na možné „tunelování zbrojovky, která vyrábí sportovní a loveckou munici, údajně delší dobu upozorňovali bývalí zaměstnanci podniku.

BRAND24

Benešovští kriminalisté letos v souvislosti s vlašimskou firmou šetřili také trestní oznámení na neznámé pachatele, kteří údajně v Sellier & Bellot odcizili milion kusů střeliva a prodali ho na černém trhu ruské a jugoslávské mafii. Podpisy pod oznámením se posléze ukázaly být falešné. Policisté případ nakonec v červenci odložili.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).