Menu Zavřít

La Degustation Bohême Bourgeoise je nejlepší restaurací

26. 6. 2015
Autor: Profimedia.cz

Nejlepší českou restaurací je pražská La Degustation Bohême Bourgeoise. V již devátém vydání ročenky Top restaurace týdeníku Euro, která vychází v pondělí, jako jediná z posuzovaných získala absolutní hodnocení od nezávislé poroty. Loni byla nejlepší restaurací vyhlášena také pražská Le Terroir šéfkuchaře Jana Punčocháře. Ta však letos končí a proto se do pořadí nedostala.

„Není překvapením, že vítězství si odnáší La Degustation v čele se šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem. Na desetistupňové škále našeho hodnocení od všech porotců získala nejvyšší možný počet deseti bodů. Navíc jako jediná ze všech hodnocených restaurací,“ řekl šéfredaktor týdeníku Euro Michal Půr.

Ročenka Top restaurace ovšem v dalších kategoriích přinesla celou řadu překvapení, kdy bodovaly podniky, které byly založeny poměrně nedávno. V královské kategorii fine dining se v těsném závěsu za La Degustation umístila Grand Cru se šéfkuchařem Janem Punčochářem. Vítězství v kategorii evropská kuchyně si odnáší restaurant Story z pražských Petřin.

Těsně za ním skončil další nováček ročenky Pot-au-Feu. Nejlepším podnikem mimo českou metropoli je brněnská Simplé. Překvapení se nekonalo v kategorii světové kuchyně, kterou ovládla zavedená restaurace Angličana Paula Daye Sansho.

Nicméně jediným, kdo obhájil loňské vítězství, je bar Hemingway. Jen těsně za ním se ovšem umístil bar L’Fleur. Nezávislá porota vůbec poprvé posuzovala i kvalitu kaváren. Nejlepší kavárnou pak vyhlásila pražský Ema Espresso Bar.
Ročenka Top restaurace vychází v pondělí 29. června spolu s týdeníkem Euro. Porota je zcela nezávislá, přičemž konzumaci hodnotitelům platí redakce.

Top Restaurace vychází v pondělí jako příloha týdeníku Euro


Čtěte také:

Alcron a La Degustation si i letos udržely michelinskou hvězdu

BRAND24

Michelinská hvězda funguje. Zvedla návštěvnost o 30 procent

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).