Menu Zavřít

Kvalifikovaní vývojáři

16. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Intershop

BRAND24

PRAHA (mat) - Německá firma Intershop Communications expanduje do České republiky. Jeden z hlavních poskytovatelů softwarových řešení pro management obchodování po internetu uvedl v tuzemsku koncem minulého týdne do provozu svou dceřinou společnost. Pobočka bude mít za úkol rozšířit aktivity firmy ve východní Evropě.
„Trh se softwarem se v Česku, ale i v jiných zemích východní Evropy, vyvíjí velmi dynamicky a otevírá nám obrovský zákaznický potenciál. Česká republika má kromě toho velmi atraktivní vědecké zázemí. Máme proto k dispozici vysoce kvalifikované vývojáře a IT experty se solidním know-how,“ uvedl předseda představenstva společnosti Intershop Jürgen Schöttler.
Němci mimo jiné chválí české úřady: „Bezproblémová spolupráce s českou vládou a Česko-německou obchodní a průmyslovou komorou nás povzbudila v záměru rozšířit aktivity na Východ,“ dodal Schöttler.
Intershop má v úmylu v České republice kromě distribuce svého standardního softwaru Enfinity Suite 6 nabízet konzultantské služby. Tuzemská dcera se bude z velké části podílet také na vývoji nových softwarů. Zpočátku zaměstná dvacet lidí.
Společnost Intershop se od svého založení v roce 1992 zabývá výhradně inovací oboru e-commerce. Po celém světě obsluhuje přes 300 zákazníků, ke kterým patří HP, BMW či Bosch, stejně jako čtyři z pěti nejúspěšnějších e-commerce portálů v Německu: Otto, Tchibo, Deutsche Telekom a Quelle.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).