Menu Zavřít

Košer přesnídávky pro Izraelce

28. 3. 2003
Autor: Euro.cz

Hamé Babice

BRAND24

PRAHA (hns) – Babická firma Hamé začíná s výrobou pro izraelský trh pod označením Kosher. Toto hebrejské slovo označuje stravu vyrobenou v souladu s pravidly židovské kuchyně pod dohledem rabína. Podnik se míní pustit také do náročnější produkce kojeneckých výživ pro židovský svátek Passover, který oslavuje odchod Židů ze starověkého Egypta a jejich vysvobození z otroctví. Hamé vyrobí uvedených výživ celkem více než jeden milion kusů ročně. Výsledkem spolupráce s Izraelci je i rozšíření o další výrobky, například Kosher Zeleninové saláty, Passover Jablečné řezy, Passover Jablečnou kaši a Kosher Ovocné džemy.
Firma Hamé patří se svým téměř padesátiprocentním podílem na trhu ovocných a masozeleninových kojeneckých výživ k největším producentům dětských výživ v tuzemsku. Výživy dodává Hamé nejen na český trh, ale i do řady dalších zemí jižní a východní Evropy.
Kromě atraktivního izraelského trhu se chce Hamé zaměřit i na západní Evropu. Proto společnost investovala 150 milionů korun do nové výrobní haly, která by měla získat certifikaci pro vývoz do Evropské unie. Do nových výrobních prostor v Babicích se přestěhuje veškerá výroba sterilovaných paštik, masových konzerv a cestovního občerstvení. Plný provoz bude spuštěn koncem června.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).