Menu Zavřít

Konsolidace pokračuje

4. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Radiokomunikace

BRAND24

PRAHA (zao) - Akciová společnost Radiokomunikace odkoupila aktivity české pobočky alternativního operátora Tele2, který se na českém trhu zaměřuje převážně na poskytování telekomunikačních služeb domácnostem. Tele2 nejdříve nabízel bezdrátové připojení a posléze i hlasové služby v modelu CPS, tedy s předvolbou operátora.
Místopředseda představenstva Radiokomunikací Scott Baker na tiskové konferenci řekl, že smlouvu se švédskými vlastníky Tele2 podepsali již minulé úterý. Baker dále uvedl, že cenu akvizice, kterou Radiokomunikace kompletně pokryjí ze svých vlastních zdrojů, zveřejňovat nebude. Tele2 během šesti měsíců postupně utlumí své aktivity v Česku a později ukončí svou činnost a všech jeho šestnáct zaměstnanců přejde pod Radiokomunikace.
Poté, co akvizici schválí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, se Radiokomunikace se čtyřmi sty padesáti tisíci zákazníků stanou po Českém Telecomu druhým největším operátorem na pevných linkách a největším alternativním operátorem v Česku. Radiokomunikace předpokládají, že tržby letos díky akvizici vzrostou na zhruba tři miliardy korun a očekávají i zvýšení zisku, na němž se ovšem projeví náklady akvizice.
Společnost připravuje také vysoké investice do vlastní sítě na linkách, pronajatých od Českého Telecomu na principu LLU (Local Loop Unbundling, pronájmu místní smyčky). „Letos zpřístupníme pokročilé telekomunikační služby v síti Radiokomunikací pro více než milion linek. Naše vlastní síť pak pokryje čtyřicet procent všech pevných linek v České republice,“ řekl Baker. Radiokomunikace se chystají investovat také do vysokorychlostního připojení ADSL, kam dle Bakera firma vloží přes sto milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).