Menu Zavřít

KONEC BEZ POCTY

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Parlament ČR

Poslanecká sněmovna odvolala minulý pátek Radu České televize. Někteří její členové začali okamžitě tvrdit, že je to trest za volbu Dušana Chmelíčka do čela veřejnoprávního média. „Bezprostřed–ním důvodem bylo, že rada zvolila jiného kandidáta na ředitele, než který byl z politických kruhů očekáván, prohlásil bývalý místopředseda rady Jiří Zajíc.

O krok sněmovny se okamži–tě rozhořel spor i mezi politiky. Například senátor Michael Žantovský označil 10. březen za velice smutný den v dějinách svobodného slova v České republice a vyzval jménem ODA předsedu sněmovní komise pro sdělovací prostředky Ivana Langra (ODS), aby odstoupil.

Vedení České televize je rozhořčeno tím, že je hodnocení televizní rady spojováno s posudkem činnosti veřejnoprávní stanice.

BRAND24

Radu, o jejímž složení rozhoduje podle stranického klíče sněmovna, opustili už dříve čtyři z původních devíti členů. Zbylí členové ve výroční zprávě za loňský rok konstatovali, že Puchalského vedení televize ohrozilo budoucí vývoj televize a dovedlo ji do vážné institucionální a komunikační krize.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).