Menu Zavřít

Koncept pro Frankfurt

21. 8. 2003
Autor: Euro.cz

SEAT

BRAND24

PRAHA (han) - Španělský SEAT jde do Frankfurtu s konceptem Altea Prototipo, který avizuje blížící se uvedení nového sériového modelu Altea. Ten by se měl na trhu objevit v roce 2004. Altea bude prvním modelem značky SEAT vyvinutým v rámci nové divize Audi Brand Group, která byla ustavena začátkem roku 2002.
Přídi vozu dominuje rozměrná maska chladiče, vytvářející podklad pro velké logo automobilky. Naprosto osobité jsou světlomety, připomínající „kočičí oči“. Masivní podběhy kol a vysoká linie boků propůjčují konceptu Altea Prototipo dynamický charakter.
Jednoprostorová koncepce prototypu Altea Prototipo nedělá žádný zřetelný předěl mezi motorovým prostorem, prostorem pro cestující a místem pro zavazadla. Speciálně pro tento typ sportovně stylizovaných jednoprostorových vozů však SEAT zavádí zcela nové označení: MSV – Multi Sport Vehicle. V případě konceptu Altea Prototipo to znamená uspořádání sedadel 2+2 (každý pasažér má zcela samostatné anatomicky tvarované sedadlo), aerodynamickou karoserii, snížené sportovní zavěšení devatenáctipalcových kol s nízkoprofilovými pneumatikami nebo bohatě dimenzované brzdy.
O pohon prototypu se stará výkonný zážehový motor 2.0 FSI, vybavený systémem přímého vstřikování benzinu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).