Menu Zavřít

Klid před bouří

29. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Korado

BRAND24

PRAHA (myš) - Valná hromada výrobce radiátorů firmy Korado minulé úterý proběhla i přes spory akcionářů (EURO 26/2006) celkem v klidu. Obě znepřátelené strany drží na uzdě arbitr, jenž zakázal jakékoliv nevratné kroky až do vynesení rozsudku. Arbitráž bude pokračovat v listopadu výslechem svědků.
Management Korada nicméně vydal upřesněné loňské hospodářské výsledky, které jsou o něco málo horší než původní odhady. Celkové tržby dosáhly 2,2 miliardy korun, což představuje zhruba čtrnáctiprocentní pokles proti předchozímu roku a návrat na úroveň roku 2002. Stejně velký propad zaznamenala i produkce, vyrobilo se totiž celkem 1,6 milionu kusů deskových radiátorů. Konsolidovaný zdaněný zisk dosáhl bezmála 56 milionů korun a úvěrové zatížení kleslo o 355 milionů korun na miliardu korun. Korado loni zaměstnávalo 687 pracovníků.
Akcionáři firmy mezi sebou bojují o předkupní právo na akcie a případ dospěl v roce 2003 až k arbitráži. Na jedné straně je jeden z původních zakladatelů podniku Bedřich Brabec s podílem 9,16 procenta, proti němu zbylí tři zakladatelé v čele s generálním ředitelem Františkem Menclíkem (rovněž mají po 9,16 procenta akcií) a EBRD s podílem 34 procenta. Zbytek (29 procent) ovládá ČKA.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).