Menu Zavřít

KDO JE KDO?

9. 8. 2001
Autor: Euro.cz

M i m o ř á d n á     v a l n á     h r o m a d a     Č E Z

Stručné životopisy nových lidí ve správních orgánech společnosti ČEZ ve znění, ve kterém byly přečteny akcionářům před hlasováním na valné hromadě:

Dozorčí rada

Doc. Ing. Karel Špaček (69)

Absolvent VŠE. Pracoval převážně na MF v oblasti rozpočtu. V současné době je náměstkem ministra průmyslu a obchodu pro oblast ekonomiky a podpory podnikání. Působí v Bankovní asociaci a v Bankovním institutu.

Ing. František Brožík (44)

Absolvent VŠE - fakulta výrobně ekonomická. V současné době je poslancem Parlamentu ČR, předtím pracoval v ekonomických funkcích ve výrobních podnicích.

Ing. Vladimír Laštůvka (53)

Absolvent fakulty technické a jaderné fyziky - obor jaderná fyzika. V současné době je poslancem PS PČR. Dříve pracoval mimo jiné v jaderné elektrárně Jaslovské Bohunice, později byl v letech 1977-79 vězněn a následně pracoval jako dělník a technik.

Jiří Třešňák (51)

Od roku 1960 pracoval v elektrárně Mělník. V letech 1971-74 musel proti své vůli pracovat mimo energetiku. Do oboru se vrátil v roce 1974 do podniku Výstavba elektráren a pracoval na řadě elektráren i v zahraničí. Od roku 1990 po své rehabilitaci pracuje opět v elektrárně Mělník.

Představenstvo

Ing. Milan Černý, CSc. (51) Absolvent Fakulty elektrotechniky ČVUT, obor silnoproudá elektrotechnika, specializace výroba a rozvod elektrické energie. Manažerský kurs University of Cranfield, Velká Británie - r. 1995. Vždy pracoval v oboru (Energovod, EGÚ), v letech 1993-96 na MPO jako náměstek ministra pro energetiku, v letech 1997-98 ve společnosti Chemapol Group. V současné době působí jako poradce. Byl členem ODA.

Ing. Theodor Dvořák (48)

Absolvent fakulty elektrotechniky VUT v Brně a postgraduálního studia, obor jaderná fyzika. V současné době samostatně výdělečně činná osoba, podniká, dříve zaměstnán v a. s. Škoda Praha, Elektrovod Bratislava. Má praxi z elektráren Dukovany, Vojany a jinde.

Ing. František Hezoučký (57)

Absolvent ČVUT - fakulta strojního inženýrství, specializace tepelně energetická zařízení a slovenská VŠ technická - jaderná technika. V současné době hlavní inženýr u švýcarské firmy Colenco. Má mnohaleté zkušenosti z práce na výstavbě jaderných elektráren Jaslovské Bohunice, Dukovany a Temelín.

Ing. Stanislav Svoboda (50)

Absolvent ČVUT - fakulta elektrotechnická, obor ekonomika a řízení energetiky, výroba a rozvod elektrické energie.V roce 1998 absolvoval studium na Sheffield Hallam University. Od r. 1984 pracuje v a. s. Škoda Praha (od r. 1994 jako generální ředitel). Má zkušenosti z práce při výstavbě a provozu elektráren Tušimice II, Chvaletice, Jaslovské Bohunice, Dukovany a elektráren v zahraničí.

Doc. Ing. Zdeněk Vorlíček, CSc. (58)

BRAND24

Absolvent ČVUT - fakulta strojní, kde působí jako pedagog. V současné době je náměstkem ministra průmyslu a obchodu. Spoluodpovídá za tvorbu hospodářské politiky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).