Menu Zavřít

Kdo bude měnit?

9. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Dům U Hybernů

BRAND24

PRAHA (men) - Současný nájemce domu U Hybernů v Praze na náměstí Republiky, společnost Hybernia, předložil společně s firmou Volkswagen ministerstvu kultury projekt na využití lukrativního objektu. Informaci týdeníku EURO potvrdila mluvčí ministerstva kultury Kateřina Besserová. Dodala, že návrh musí ještě posoudit právníci. „V současné době se jedná o podobě nájemní smlouvy,“ tvrdí Besserová.
O dům U Hybernů měla zájem i slovenská investiční skupina J&T. Ta se nyní uchází o sousední objekt, ve kterém sídlí Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Z informací týdeníku EURO vyplývá, že o tuto budovu, která dříve sloužila jako klášter, usiluje i Volkswagen.
„Chtěli bychom zde vybudovat luxusní pětihvězdičkový hotel, který zapojíme do nějakého mezinárodního řetězce,“ uvedl pro týdeník EURO Dušan Palcr, partner J&T. Němci by rádi na náměstí Republiky zřídili reprezentační kulturně-technologické centrum.
Informace týdeníku EURO hovoří o tom, že J&T i Volkswagen podali Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových nabídku na směnu zmíněné budovy za jinou ve stejné hodnotě. Objekt na náměstí Republiky byl znalci oceněn přibližně na 470 milionů korun. O návrhu obou společností by mělo v tomto týdnu jednat ministerstvo financí. Konečné rozhodnutí, zda se směna uskuteční a kdo lukrativní nemovitosti získá, bude zřejmě záležitostí vlády.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).