Menu Zavřít

Kde se hole nezapráší

23. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Živnobanka vyvezla golfisty za sluncem

BRAND24

Závěrečný turnaj letošního ročníku Živnobanka Meridian Golf Tour 2002 byl pro hráče a finalisty opravdovou odměnou. Užili si v polovině října čtyři dny na vyhlášeném portugalském pobřeží Algarve.
V kontinentální Evropě není mnoho šancí, kde se dá golf hrát skutečně celý rok, a Algarve patří k těm několika málo oblastem, kde se vám hole nikdy nezapráší. Toto místo navíc rychle a jistě kráčí vpřed cestou prudkého golfového investičního rozvoje, a tak již několik let patří k nejuznávanějším golfovým „rájům“ světa – a to nejen pro „mrznoucí“ golfisty z vyšších zeměpisných šířek. Příjemné klima po celý rok, vysoká kvalita golfových hřišť – jak po stránce designu, tak i po stránce údržby, krásy přímořské přírody s ojedinělými scenériemi dělají z Algarve jedno z nejpřitažlivějších turistických center. Jamka číslo šestnáct, dlouhý par tři na útesech Vale de Lobo je dokonce pravidelně vyhlašována za nejkrásnější jamku Evropy.
Jméno oné pomyslné tečce, která účastníkům zkrátila pomalu začínající český golfový spánek, dala společnost Plzeňský Prazdroj. Pilsner Urquell Cup se stal vyvrcholením turnajového klání, které v letošním roce projelo celou Českou republiku.
Více než stovka nažhavených příznivců nabrala z ruzyňského letiště směr „za teplem“. Zatímco u nás rtuť teploměru i v odpoledních hodinách jen stěží šplhala něco málo přes deset stupňů Celsia, čtyřhodinový let a cílové letiště Faro přivítalo golfisty v odpoledních hodinách příjemnou dvacítkou. Celoroční větší či menší tréninkové úsilí a nasbírané zkušenosti z celé sezony se pokusili účastníci co nejlépe zúročit na hřištích Palmares a Alto. Hra na „neosahaném“ hřišti patří k těm největším výzvám a s „rekreačním“ handicapem není zrovna snadné hrát pouze podle birdie karty. Téměř všichni obstáli na výbornou, i když HCP se příliš nezlepšovaly. V kategorii zelených karet bude na portugalské greeny v dobrém vzpomínat vítězný Pavel Nepala. Ve společné kategorii žen HCP 0 – 36 se z vítězství radovala Květa Ceeová. Mezi muži HCP 28,1 – 36 nejlépe uspěl John Winkler. V kategorii mužů HCP 18,1 – 28,0 zvítězil Petr Matyáš. V kategorii nejprestižnější, hráčů s HCP 0-18, si odnesl pomyslné vavříny Bohumil Procházka. Z celkového prvenství se v Pilsner Urquell Golf Cupu se radovali Eva Filipová a trenér české hokejové reprezentace Slavomír Lener.
Sezona 2002 končí, ať žije sezona 2003, a mezitím nashledanou na „stříbrných plátnech“ našich hal.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).