Menu Zavřít

Kapsch vybral partnera

28. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Elektronické mýtné

BRAND24

PRAHA (bor) - Tuzemská společnost AŽD Praha bude generálním partnerem rakouské firmy Kapsch pro výstavbu systému pro výběr mýtného na českých silnicích. AŽD Praha bude mít na starost kompletní koordinaci stavby a inženýrskou činnost, podílet se bude i na financování projektu. Zástupci AŽD Praha podepsali s Rakušany smlouvu na první etapu výstavby, která zahrnuje osazení 178 bran, koncem týdne. „Finanční objem zakázky pro AŽD dosáhne téměř jedné miliardy korun. Důležité je, že česká společnost byla pověřena zásadní koordinací celého projektu,“ sdělil týdeníku EURO ředitel AŽD Praha Zdeněk Chrdle.
AŽD již uzavřela kontrakty na subdodávky s dalšími firmami. Část prací zajistí společnost Eltodo. „S dodávkami jsem už začali. Na zapojení do budování mýtného systému jsme se připravovali celý rok,“ upozornil na význam zakázky prezident společnosti Eltodo Libor Hájek. Firma má smluvně zajištěny práce v objemu 250 milionů korun. AŽD bude spolupracovat také se společnostmi Teplotechna Ostrava a stavební firmou SSŽ.
Kapsch zatím nechce své další partnery jmenovat. „Máme již vyjasněné všechny zásadní smluvní vztahy, potřebné pro realizaci elektronického mýtného systému. Prezentace těchto dohod se však dotýká také našich partnerů, a proto bližší informace poskytneme sice rádi, ale až po jejich souhlasu a společně s nimi,“ uvedl Karel Feix, generální ředitel Kapsch. Zdroje týdeníku EURO tvrdí, že firma uzavře kontrakty také se společnostmi Český Telecom a Cross Zlín.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).