Menu Zavřít

Kanceláře s antivibrační podložkou

26. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Aviva Fund

BRAND24

Investiční fond Aviva Central European Property Fund rozšířil své portfolio o budovu Oasis Florenc v Praze. Nové centrum, které vyrůstá proti hotelu Hilton, zahrnuje 14 500 metrů čtverečních kancelářských prostor kategorie A a 3600 metrů čtverečních maloobchodních ploch. Součástí projektu je také 141 parkovacích míst. Po dokončení, které je plánováno na září 2007, dosáhne hodnota projektu 50 milionů eur.
Komplex bude přístupný z ulic Sokolovská i Pobřežní. Mezi maloobchodními jednotkami nebude chybět pošta, supermarket, lékárna, bankovní pobočka, prodejna novin, květinářství, kadeřnictví nebo kavárna. Správcem budovy je firma SachsenFonds. Developerem projektu je společnost Vinci, pro kterou pracoval dánský architekt Andreas Degn. “Z technického hlediska jsme museli řešit fakt, že v podzemí vede trať metra. Využili jsme proto speciální techniku, která odděluje celou nadzemní konstrukci od země a konstrukce je položena na antivibrační podložce,” uvedl architekt.
Aviva Central European Property Fund se sídlem v Lucembursku byl založen na začátku roku 2005. Zaměřuje se na investice do realit ve střední a východní Evropě. Fond se specializuje především na kancelářské, logistické a maloobchodní prostory. V současné době vlastní dvanáct nemovitostí v Polsku, České republice, Maďarsku a Rumunsku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).