Menu Zavřít

Jihočeské pískoviště

16. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Kamenolomy

BRAND24

PRAHA (bor) - Společnost Kámen a písek (KAP) získala další dva lomy. Od Českomoravských štěrkoven koupila kamenolomy Písek a Rejta. „Akvizice znamená rozšíření našich podnikatelských aktivit v Jihočeském kraji. Chceme se soustředit na modernizaci nových kamenolomů a uvést na trh nové výrobky,“ řekl týdeníku EURO ředitel firmy Kámen a písek Pavel Fučík.
KAP, který dosahuje ročního obratu kolem 300 milionů korun a na trh dodává okolo 1,5 milionu tun kameniva, v současnosti vlastní sedm lomů. V oblasti těžby a výroby stavebních materiálů pokrývá v Jihočeském kraji zhruba padesátiprocentní podíl. Kamenivo dodává především na výstavbu a rekonstrukci silnic, dálnic a železničních koridorů, do asfaltových obalovaných směsí a do betonu. Firma také vlastnila společnost Budějovické štěrkopísky, kterou od ní naopak získají Českomoravské štěrkovny.
KAP je kontrolován rakouskou společností Kirchdorfer Industrieholding (KIH), která se zabývá správou a držením průmyslových podniků. Společnost KIH je součástí rakouské skupiny Hofmann Holding. Českomoravské štěrkovny patří do německé skupiny HeidelbergCement. V České republice působí skupina v oblasti výroby a prodeje cementu, transportbetonu, betonových výrobků a těženého kameniva.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).