Menu Zavřít

Jednou nohou v digitálním světě

9. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Rozšířená realita

BRAND24

PRAHA (oh) – Fotbal je fenoménem na celém světě. Tohoto faktu, umocněného světovým fotbalovým šampionátem, který se v červnu uskuteční v Německu, využila společnost Siemens Business Services (SBS), která vyvinula speciální fotbalovou hru pro mobilní telefony. Aplikace je postavená na bázi takzvané rozšířené reality, tedy kombinace „virtuálního“ prostředí mobilu a skutečných fyzických schopností hráče.
Účelem hry Kick Real je „vlastníma“ nohama hráče vsítit co nejvíce gólů do virtuální branky. Hráč si namíří mobilní telefon na svou nohu a přístroj pomocí vestavěného fotoaparátu propojí skutečné prostředí s digitálním fotbalovým trávníkem. Sílu a směr, kterým noha hráče kopne do virtuálního míče, telefon převede do své paměti a provedení samotného pokutového kopu poté proběhne již na displeji mobilu.
Hra by měla fungovat na většině mobilních telefonů Nokia vybavených vestavěným fotoaparátem, a na přístroji Siemens SX1. V České republice prozatím není aplikace Kick Real k dispozici, podle Radky Vymlátilové z české pobočky SBS však probíhá jednání s lokálním partnerem, jenž by měl zajišťovat distribuci hry.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).