Menu Zavřít

Jednají právníci

20. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Budova ČEZ Jungmannova

BRAND24

PRAHA (men) – Prodej bývalého sídla společnosti ČEZ v Praze na rohu Jungmannovy a Charvátovy ulice, který trvá více než rok a půl, se pohnul (EURO 1/2003). Vedení firmy již vybralo jednoho zájemce. „Nyní probíhají jednání na úrovni právníků,“ řekla týdeníku EURO Zdeňka Klapalová, ředitelka mezinárodní realitní společnosti Knight Frank, která prodej objektu zprostředkovává. Neuvedla však jméno společnosti, která se pravděpodobně stane novým majitelem lukrativní nemovitosti. „Jde o zahraniční firmu, která má zkušenosti z realitního trhu v České republice,“ dodala. Znám zatím není ani termín, kdy by měla být transakce uzavřena.
Bývalé sídlo ČEZ má více než třicet tisíc metrů čtverečních ploch, pouze třetina z nich jsou ale kanceláře. Od loňského jara, kdy se správní úsek ČEZ přestěhoval do nové budovy v Praze 4, zeje prázdnotou. Již dříve společnost přiznala, že ji provoz prázdného objektu měsíčně stojí až půl milionu korun. Vedení ČEZ dostalo v loňském roce několik nabídek na rozvoj nemovitosti. Nakonec ale zvolilo přímý prodej. Částku, za kterou je ochotno budovu prodat, nikdy nezveřejnilo. Spekulovalo se o jedné miliardě korun. Této sumy ale zřejmě žádná z nabídek nedosáhla.
Historicky cenná budova v Jungmannově ulici byla postavena v roce 1929 na místě Thun-Salmova paláce a sloužila jako sídlo správní budovy Škodových závodů. V posledních deseti letech prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Nicméně další přestavba objekt čeká po dokončení prodeje.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).