Menu Zavřít

Jak postavit hřiště

19. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Praktická příručka je součástí projektu Hraj golf – změň život

BRAND24

Česká golfová federace představila počátkem května v Darovanském dvoře další novinku projektu Hraj golf – změň život, jehož cílem je pomoci popularizaci a rozvoji golfu v České republice. Po knize Golf v kostce, která vyšla začátkem letošního roku a je určena všem potenciálním zájemcům o seznámení se samotnou hrou, vychází nyní první část metodické publikace Stavíme golfové hřiště.
Materiál se zabývá problematikou budování golfových areálů a je určen nejen podnikatelským subjektům, ale i obecním či městským zastupitelstvům, která mají zájem o tvorbu municipálních golfových zařízení. První díl příručky se po obecném úvodu a kategorizaci hřišť zaměřuje na stavbu základního areálu pro golf – cvičné louky doplněné prostorem pro trénink krátké hry. V několika kapitolách jsou popsány důležité informace týkající se povolovacích řízení, stavby areálu a jeho údržby. Popis golfových projektů je doplněn i o upozornění na základní chyby při jejich tvorbě.
Od zveřejnění záměru propagovat golf coby sport pro širokou veřejnost k prvním hmatatelným výsledkům uplynul více než rok. Podle viceprezidenta České golfové federace Prokopa Sedláka bude příprava další části příručky Stavíme golfové hřiště otázkou pouhých několika měsíců.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).