Menu Zavřít

Irové již zaplatili

2. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Ballymore Properties

BRAND24

PRAHA (men) - Prodej rozsáhlého komplexu v dolní části Václavského náměstí, který koupila v květnu letošního roku irská developerská společnost Ballymore Properties, byl dokončen. Irové uhradili zbylou část z celkové kupní ceny 801,5 milionu korun firmě Integra a byli zapsáni do katastru nemovitostí jako nový vlastník tohoto souboru nemovitostí.
Zástupci Ballymore Properties odhadují, že investice do rekonstrukce se budou pohybovat v řádu několika miliard korun. V současné době firma sestavuje tým architektů, kteří se na ní budou podílet. „Chceme na Václavském náměstí vybudovat centrum, které přitáhne pozornost jak Pražanů, tak návštěvníků metropole. Přestože máme bohaté zkušenosti s regenerací historického centra Londýna a Dublinu, Praha pro nás stále představuje mimořádnou příležitost, které si ceníme,“ tvrdí John Stotter, ředitel české pobočky Ballymore Properties.
Domy na Václavském náměstí číslo 13 a 15, v Jindřišské ulici číslo 7 a v Panské 8 a 10, budou kompletně obnoveny a dostavěny. Vzniknou zde obchody, prostory pro kulturní aktivity i příležitosti ke stravování. V horních patrech budou pravděpodobně byty. Zvažována je i možnost výstavby hotelu. Konkrétní architektonická koncepce by měla být připravena na začátku příštího roku.
Ballymore Properties, se sídlem v Londýně a v Dublinu, působí v oblasti výstavby a regenerace městských center více než 25 let. Rekonstrukce domů v centru hlavního města nebude prvním projektem společnosti ve střední Evropě. V Bratislavě na dunajském nábřeží se na ploše 200 tisíc metrů čtverečních chystá postavit polyfunkční komplex Eurovea, který se stane jedním z největších ve střední Evropě. Zahrne mimo jiné maloobchodní, kancelářské i bytové prostory, hotel, divadlo, multikino, muzeum a kasino. Jeho součástí bude i náměstí a park.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).