Menu Zavřít

IPO zrušeno

1. 6. 2006
Autor: Euro.cz

BGS Levi Group

BRAND24

PRAHA (vlp) - Investoři na kapitálovém trhu spolu s vedením burzy cenných papírů se dočkali dalšího zklamání. Na pražském trhu se v polovině letošního roku měla objevit primární emise akcií česko-slovenské softwarové společnosti BGS Levi Group. Zatím však k tomu nedojde. Týdeník EURO má informace, že BGS Levi Group plánovanou emisi vlastních akcií zrušilo a naopak zvažuje zcela jinou formu transakce. Generální ředitel BGS Levi Group Dan Kunz tyto informace odmítl potvrdit. „IPO je jedním z promýšlených schémat dalšího vývoje firmy, žádné finální rozhodnutí v tomto směru zatím nepadlo,“ uvedl Kunz. Zdroj týdeníku EURO však sdělil, že dalším možným schématem je prodej firmy či získání peněz z jiných zdrojů. BGS Levi Group hodlala v polovině letošního roku vydat akcie za přibližně 1,3 miliardy korun, přičemž peníze získané úpisem akcií měla v úmyslu použít na expanzi skupiny. Firma plánovala, že po první vlně akcií budou následovat další. Jak Kunz pravil, peníze z IPO již BGS Levi Group pro svou expanzi nepotřebuje. „Společnost má dostatek dostupných zdrojů na expanzi pro nejbližší období,“ dodal Kunz.
BGS Levi Group vznikla počátkem loňského roku fúzí slovenské jedničky v prodeji IT techniky BGS-Distribution a čtyřky na českém trhu, brněnské Levi International.
Emise měla být určena především retailovým investorům, stejně jako většina dalších, které brokeři připravují. Očekávané emise akcií, o nichž brokeři se společnostmi v současné době jednají, budou podobné, jako měla být BGS Levi Group. Velikost potenciálních IPO, pokud k nim vůbec dojde, odborníci na trhu odhadují mezi 50 až 200 miliony eur. Pokud se však rozhodne jít na burzu OKD, Česká pojišťovna či bude jejím prostřednictvím privatizován některý ze zbývajích státních podniků, mohla by se burza dočkat i několikanásobně větší emise.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).