Menu Zavřít

Informatik k plynu

9. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Jan Valenta

BRAND24

PRAHA (tpk) – Rozhodnutím představenstva vznikl ve společnosti Transgas samostatný úsek pro informatiku, jehož ředitelem byl k 1. dubnu tohoto roku jmenován Jan Valenta. Mezi činnosti pracovníků nového úseku, kteří zajišťují a rozšiřují dosavadní aktivity útvaru pro vnitřní správu, patří podpora a rozvoj nových projektů, jakož i provoz a údržba technologické infrastruktury.
Valenta vystudoval informatiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. V roce 1989 složil státní závěrečnou zkoušku v oboru teoretická kybernetika, matematická informatika a teorie systémů. Rok poté absolvoval státní rigorózní zkoušku a získal titul RNDr. Na katedru teoretické informatiky a softwarového inženýrství se o pár let později vrátil a působil tam jako odborný asistent se specializací na databázové systémy, datové modelování, informační strategie a projektové řízení (1992-1994). V externí přednáškové spolupráci s katedrou poté pokračoval do roku 1998.
Následně Valenta pracoval od roku 1994 do roku 1998 jako senior konzultant a člen vedení společnosti DCIT, která je zaměřena na poradenství v oblasti informačních technologií a vývoje softwaru. Ve firmě se zabýval problematikou strategického řízení informatiky a podílel se na podpoře výběru a implementace zákaznických informačních systémů pro plynárenské distribuční společnosti. V roce 1998 změnil působiště a od té doby byl zaměstnán v pražské kanceláři mezinárodní poradenské společnosti PA Consulting Group, kde vedl poradenství v oblasti strategického řízení IT. Později se v téže firmě vypracoval na post vedoucího konzultanta pro oddělení energetiky a plynárenství.
Valenta je členem stálého řídícího výboru české konference s mezinárodní účastní Datakon (dříve Datasem).
Hovoří plynně anglicky a slovensky. Jeho koníčky se týkají zejména oblasti sportu. Věnuje se windsurfingu a pravidelně se účastní seniorských závodů ve sjezdovém lyžování.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).