Menu Zavřít

Hvězdičkové nadělení

30. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Euro NCAP

Asociace Euro NCAP nedávno provedla čtyři nárazové testy, do nichž poslala automobilové novinky. Vyjma nového Renaultu Twingo (se čtyřmi hvězdičkami) obdržely zkoušené vozy - tedy Fiat 500, Kia Cee´d a Peugeot 308 - plný počet pěti hvězd.
Stylové mini z dílny italského Fiatu ukázalo, že bezpečné může být i malé auto. Bez zaváhání získalo plný počet bodů v ochraně posádky. Výborný výkon za náraz zepředu i z boku, k tomu solidní zabezpečení dětí a průměrná ochrana chodců v důsledku znamená, že Fiat 500 se zařadí na špičku třídy minivozů. Renault Twingo za rivalem v bezpečnosti mírně zaostává, hlavně kvůli horšímu výsledku nárazu zepředu a také za nedostatečnou signalizaci nezapnutých pásů.
Kia Cee'd, první korejský vůz oceněný pěti hvězdičkami, je vnímána jako přelomový model automobilky. Vedle designu, techniky a výrobní kvality má nyní Kia další důvod. Výsledky crash testu Euro NCAP potvrdily vysokou míru pasivní bezpečnosti. A Peugeot 308 zase ukázal, že bezpečná auta umějí stavět i Francouzi.

BRAND24

TABULKA
Bezpečné novinky
Typ testu Fiat 500 Renault Twingo Kia Cee´d Peugeot 308
Hvězdičky posádka * * *
Hvězdičky děti * -
Hvězdičky chodci
***
Pramen: Euro NCAP

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).