Menu Zavřít

Hrdinové stříbrného plátna

19. 2. 2002
Autor: Euro.cz

8. mistrovství České republiky na Full Swing simulátorech

Osmé mistrovství České republiky jednotlivců na Full Swing golf simulátorech se konalo v obou pražských indoor golf centrech současně. Spolupráce mezi Čechií a Erpetem napsala letošní zimu již druhou významnou kapitolu. Díky identickým simulátorům se mohlo letošního mistrovství zúčastnit rekordních 96 hráčů a patnáct hráček. Titul obhajoval Martin Bešta. Do nedělního finálového kola, tentokrát hraného ve smíchovském Erpetu, postoupilo nejlepších 42 mužů a šest žen.
Již potřetí v historii mistrovství se hrálo kalifornské hřiště Pebble Beach, každoroční hostitel slavného turnaje americké túry AT&T Pro-Am Invitational, kterého se kromě významných osob všech sfér tradičně účastní i největší hvězdy světového showbyznysu, počínaje Seanem Connerym a konče Alice Cooperem. Pebble Beach patří k deseti nekrásnějším hřištím světa a jeho osmnáctá jamka je vůbec nekrásnější par 5 na světě.
Do druhého kola hraného z delších, mistrovských odpališť nastupovali ve vedení se shodným výkonem 4 rány pod par, 68, Roman Svoboda (GCČ), David Zelinka (GCEP) a Ondřej Lébl (GKL). Zelinka a Lébl si ve druhém kole pohoršili o šest a o osm ran.
Roman Svoboda má za sebou dobrou sezonu, v níž snížil handicap z 2,1 na -0,3, a je tak jedním ze tří českých hráčů s kladným HDC. Kvalitním výkonem 70 (dvě pod par) bez větších rizik a výkyvů si své vedení udržel a po zásluze zvítězil. Na druhém místě skončil Tomáš Ševčík, také hráč Čechie, se ztrátou tří ran. Bronz si odnesl David Zelinka, zkušený simulátorový matador a majitel jednoho mistrovského titulu, s celkovou ztrátou čtyř ran za Svobodou.
Souboje v ženské kategorii přinesly poměrně překvapivé rozuzlení. Nicole Uhrová (GCEP) vystoupila ze stínu svých doposud úspěšnějších vrstevnic Šarochové a Buzické a vybojovala zlatou medaili. V konečném součtu výsledku porazila Buzickou o dvě a Šarochovou o tři rány. V loňské sezoně si zlepšila handicap z 20,6 na 13,3. Kromě jednoho vítězství v Dětské Tour v Karlových Varech je tento mistrovský titul ze stříbrného plátna jejím prvním výraznějším turnajovým úspěchem.
Šarochová po prvním kole vedla s výsledkem 78 o jednu ránu právě před Buzickou. Konec jejích nadějí ale přišel na osmé jamce s devíti údery, po níž následovala ztráta koncentrace a bojovnosti a výsledkem bylo ve druhém kole 93 ran.
Nepozornost na patnácté jamce stála obhájkyni titulu Stanislavu Samkovou dvě trestné rány za hru cizím míčem – na simulátoru za hru pod jiným jménem. Přesně dvě rány jí nakonec dělily od eventuálního play off o zlato. Skončila druhá před Buzickou.
Časy se mění, takže Česká televize přinesla reportáž z mistrovství ještě tentýž večer ve sportovním bloku Událostí. Tím si vysloužila naší golfpochvalu.

Nejlepší muži:
1. Roman Svoboda GCČ
2. Tomáš Ševčík GCČ
3. David Zelinka GCEP

BRAND24

Nejlepší ženy:
1. Nicole Uhrová GCEP
2. Stáňa Samková GCKV
3. Tereza Buzická GCŠ

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).