Menu Zavřít

Hoteliéři nahradí bankéře

16. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Lordship

BRAND24

Společnost Lordship, která loni získala ve výběrovém řízení pražské portfolio budov z majetku ČSOB, již rozhodla o využití těchto nemovitostí. Dvě z nich přestaví na luxusní ubytovací zařízení, ve třech nabízí k pronájmu kancelářské prostory. Informaci týdeníku EURO potvrdil marketingový manažer společnosti Jiří Eyberger.
V Jindřišské ulici 16 vybuduje developer čtyřhvězdičkový hotel se 152 pokoji. Výši investice nechce firma zveřejnit, ale informace týdeníku EURO hovoří o zhruba půl miliardě korun. Ubytovací zařízení by mělo být dokončeno v prvním čtvrtletí 2009. „V současné době vybíráme hotelového operátora,“ řekl Eyberger. Další ubytovací zařízení vznikne po rekonstrukci objektu v Panské ulici 9. Hotel bude mít kapacitu 104 pokojů a dokončen má být rovněž v prvním kvartálu 2009.
V komplexech, jež dříve vlastnila ČSOB v Jungmannově ulici číslo 15, v Perlové 5 a v Anglické 20, mají být administrativní prostory. „K dispozici bude více než 7500 metrů čtverečních kancelářských ploch a ve spodních částech objektů jsou k pronájmu rovněž obchodní prostory,“ upřesnil Eyberger a doplnil, že noví nájemci budou moci využívat podzemní parkoviště. O záměrech s bývalým ústředím bankéřů v nejdražší pražské obchodní ulici Na Příkopě zatím firma nechce hovořit.
Lordship již dříve dokončil v centru Prahy například projekt Jungmannova Plaza. Šlo o kompletní rekonstrukci a dostavbu objektu, za což firma získala v roce 2004 ocenění Best Office Development. Mezi aktuální plány firmy patří projekt multifunkčního centra Holešovický trojúhelník v Praze 7 (který odkoupila od společnosti Real Spektrum) nebo přestavba hotelu Kyjev a nové výstavby v centru Bratislavy. Portfolio budov ČSOB získali developeři spolu s rakouskou firmou Immoeast, dcerou rakouského realitního fondu Immofinanz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).