Menu Zavřít

Hon na investory

15. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Škoda Plzeň

BRAND24

PRAHA (foj) - Revitalizaci areálu Škody Plzeň, kde má své výrobní závody Škoda Holding, zařadila v polovině minulého týdne do národního programu rozvoje průmyslových zón meziresortní komise ministerstva průmyslu a obchodu. V projektu se počítá s tím, že regenerací 183hektatového výrobního areálu vznikne 300 tisíc metrů čtverečních výrobních ploch, které budou čekat na případné investory. Vzniknout by mělo tři až pět tisíc nových pracovních míst. Vedení města Plzně hodlá projektem navázat na průmyslovou zónu Borská pole, která je již zcela obsazena.
„V České republice začíná historicky první projekt rozsáhlého ozdravění starých nevyužívaných průmyslových ploch. Česko se totiž až doposud soustředilo téměř výhradně na přípravu průmyslových zón na takzvané zelené louce,“ sdělila týdeníku EURO mluvčí agentury CzechInvest Jana Víšková. Administrátorem projektu bude společnost Škoda Holding, výhradním partnerem města při vyhledávání investorů vládní agentura CzechInvest.
Projektová dokumentace k revitalizaci má být hotova v polovině letošního roku a s prvními stavebními úpravami se má začít již v září. Investice do projektu ze strany Škody Holding se budou pohybovat řádově ve stovkách milionů korun, část projektu bude financována i prostřednictvím státní a evropské dotace. V první fázi by se investice měly pohybovat kolem miliardy korun.
Jak tvrdí generální ředitel Škody Holding Jiří Zapletal, uvedená částka ale zřejmě nebude stačit. Podle míry otevření si prý revitalizace vyžádá tři až šest miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).