Menu Zavřít

Hledá se finanční ředitel roku 2006

14. 3. 2007
Autor: Euro.cz

CFO Club

Klub finančních ředitelů (CFO) letos vyhlašuje druhý ročník prestižní ceny Finanční ředitel roku 2006. Loni se hlasování zúčastnilo na 400 manažerů a nejvíce hlasů získal František Lambert z České televize. Hlavním cílem udílení této ceny je ocenění práce finančních manažerů za mimořádný počin v oblasti finančního řízení, zvýšení prestiže, povědomí a významu finančního řízení pro úspěch každé společnosti.
„Touto cenou chceme poděkovat za náročnou a zodpovědnou práci a ukázat i to, že svět financí není jen světem nudných čísel a účetnictví, ale že je to svět lidí, kteří mají velký smysl pro zodpovědnost a často řeší úkoly i mimo oblast finančního řízení. Je to například vyjednávání s investory, zaměstnanci, řešení právních sporů, corporate governance, fúze a akvizice a další,“ uvádí k ocenění Dean Brabec, prezident Klubu finančních ředitelů. Pro letošní rok Rada Klubu finančních ředitelů nominovala devět kandidátů.
Odborná veřejnost může pro svého kandidáta hlasovat prostřednictvím internetu až do 4. dubna do 12 hodin (hlasovací formulář najdete na http://www.cfoclub.cz/cz/financni-reditel-roku/2006/volba-2006/).

CONTENT24

Nominace Rady CFO Club
Seznam nominovaných finančních ředitelů na výroční cenu
„Finanční ředitel roku 2006“

  • Petr Šulc - Zentiva - zahraniční expanze, integrace po fúzi, vynikající hospodářské výsledky
  • Dušan Baran - Česká spořitelna - dlouhodobý růst zisku, integrace finanční skupiny a zvyšování efektivnosti banky
  • Radomír Šimek - Siemens - vynikající hospodářské výsledky, efektivní řízení inovací, vytváření prostředí v ČR pro provozování koncernových funkcí (Shared Services), zavádění nejaktuálnějších nástrojů řízení (například SOA)
  • Jan Kubín - Raiffeisenbank -vynikající finanční výsledky - růst zisku, expanze banky, akvizice ebanky
  • Petr Turoň - Walmark - konsolidace skupiny (divestice versus akvizice), trvalý růst hodnoty společnosti a hospodářského výsledku, zahraniční expanze
  • Otakar Král - T-Mobile - zvýšení hodnoty společnosti, trvalý růst hospodářského výsledku, efektivní uplatnění inovací
  • Pavel Elis - Pražská - energetika unbundling společnosti
  • Ladislav Patlich - ŽS Brno - business development, provozní efektivnost
  • Stanislav Stejskal - Unipetrol Rafinérie - postup v transformaci podniku a zavádění nové strategie corporate governance (shared services)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).