Menu Zavřít

Hlavně jednoduše

19. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Charles Capital

BRAND24

PRAHA (foj) - Přestože společnost Karbon Invest získala nového vlastníka teprve před několika měsíci, razantním způsobem již mění firemní uspořádání skupiny. Majoritní vlastník Karbon Investu, společnost Charles Capital, rozhodl, že sloučí firmy patřící do skupiny, tedy OKD, K. O. P. a ČMD, přičemž ústředním subjektem nového uspořádání má být OKD.
Dnešní skupina Karbon Invest se postupně přemění ve Skupinu OKD, která bude řídit veškerou výrobu a odbyt. „V souvislosti s těmito změnami také akcionáři zvažují stažení akcií ČMD z veřejného trhu,“ uvedla společnost Charles Capital ve svém prohlášení. „Hlavním důvodem těchto změn je snaha zjednodušit vnitřní uspořádání celé skupiny,“ vysvětlil záměr předseda představenstva Karbon Investu Zdeněk Bakala. Ten zároveň ve firmě zastupuje společnost RPG Industries, která ovládá Charles Capital.
Vlastníci skupiny navíc nově plánují sjednocení řízení na Dole Darkov a Dole ČSM. „Oba operují na jednom dobývacím prostoru a jsou natolik technicky provázány, že bude daleko účinnější, když je bude provozovat jeden subjekt,“ konstatoval předseda představenstva OKD Josef Goj.
Noví majitelé počítají v rámci změn i s novým modelem řízení skupiny. Manažeři Karbon Investu budou převedeni přímo do společnosti OKD.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).