Menu Zavřít

Hardware už nevedeme

7. 5. 2003
Autor: Euro.cz

T-Systems Czech

BRAND24

PRAHA (hns) - T-Systems Czech pokračuje v útlumu přeprodávání hardwaru a poskytuje čím dál více služeb. Hlavně díky tomu je dceřiná společnost německé T-Systems International spokojená se svými hospodářskými výsledky za loňský rok, přestože jí obrat meziročně klesl ze 724 milionů korun v roce 2001 na 680 milionů.
Podíl služeb na celkovém obratu přesáhl 65 procent, zatímco prodej hardwaru poklesl o 27 procent. „V porovnání s předchozím rokem jsme se výrazně více zaměřili na poskytování služeb a zvýšili jsme je meziročně o jedenáct procent,“ sdělil týdeníku EURO manažer public relations Martin Souček. T-Systems Czech rovněž díky tomu více než šestinásobně vzrostl zisk. Jeho velikost však nechtěl Souček s ohledem na informační politiku společnosti prozradit.
Společnost ve svých službách nabízí poskytování outsourcingu, které se týká provozu a správy informačních systémů klienta v datových centrech, takzvaných desktop služeb a podnikového informačního systému SAP. Od roku 1999 se podíl tohoto druhu služeb na obratu firmy zvýšil z pěti procent na třiačtyřicet. T-Systems Czech v současnosti zaměstnává 181 pracovníků a poskytuje outsourcingové služby společnostem Unipetrol, Skanska, Benzina, Stavoartikel, Peguform Bohemia, Kaučuk, Chemopetrol, GE Capital Bank, Synthesia Pardubice. Pro letošek Martin Souček předpokládá, že by se obrat společnosti mohl přiblížit hodnotě z roku 2001. „Chceme obrat zvyšovat nejen akvizicí nových klientů, ale i přesvědčit naše stávající zákazníky, aby u nás utráceli více,“ dodává Souček.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).