Hanil

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Japonsko-korejská restaurace, která drží laťku vysoko už víc než 15 let

Hanil byl jedním z průkopníků korejské kuchyně v Čechách a od samého otevření tu zároveň dělali sushi v kvalitě, na kterou jsme nebyli zvyklí. Korejští majitelé restaurace se nechali inspirovat restaurací stejného názvu, kterou provozoval jejich příbuzný ve Vídni, a už roky dokazují, že jejich rozhodnutí bylo správné. Na vysokou kvalitu pokrmů v Hanilu se můžete spolehnout, stejně jako na stálou velmi pozornou a milou obsluhu.

Restauraci převzal po rodičích syn, zmodernizoval interiér podniku, otevřel sesterský podnik pod názvem Mori s jiným interiérem, ale téměř totožnou nabídkou v Brně, takže to vypadá, že Hanil čeká dlouhá světlá budoucnost.

Chodím sem od samého počátku a snad trochu paradoxně jsem ráda, že menu se příliš nemění.

Přibyly na něm sice nyní velmi populární fusion rolky, které se nebojí smažených krevet, majonézy či dalších ještě více extravagantních ingrediencí, nad kterými by se možná japonským sushi mistrům protočily panenky, ale neubyly žádné mé oblíbené pokrmy.

Ať už se rozhodnete proniknout do tajů japonské či korejské kuchyně, je Hanil dobrou volbou. A vůbec nejlepší je vyzkoušet od každého něco. Spolu s jídelním lístkem dostanete i album s fotografiemi sushi setů a některých jídel, takže budete přesně vědět, co vás čeká. Většina členů obsluhy tu pracuje dlouhé roky a dokáže vám s výběrem opravdu profesionálně pomoci.

Rozhodně vyzkoušejte sushi, ať už klasické, nebo ono zmiňované moderní. Já si tu ráda dávám sashimi set s lososem, červeným tuňákem a bílým tuňákem, abych se neošidila o ryby, ale zvládla si dát ještě něco dalšího. Tradičně doporučuji ochutnat korejskou omeletu pchadžon, kterou naleznete mezi korejskými specialitami. Jedná se o silnou omeletu se zelenými stonky jarní cibulky, mořskými plody a vepřovým masem. Porce je opravdu veliká, takže neuděláte chybu, když si ji objednáte jako předkrm pro více osob, třeba spolu s kimči – korejským pikantním kysaným zelím a sake salátem ze syrového lososa se zeleninou a majonézou.

Výborné jsou tu také polévky, za ochutnání rozhodně stojí menší japonská rybí polévka suimono nebo velká pikantní polévka s mořskými plody, zeleninou a tofu – čaptang. Ta ovšem zastane funkci hlavního jídla. Riziko, že při výběru šlápnete vedle, je opravdu minimální.

Hanil ? Slavíkova 1581/24, Praha 3

? t: 222 715 867 ? e: info@hanil.cz ? www.hanil.cz

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
5 vlastností předdůchodu, které byste měli znát
Tisíce korun za výpověď smlouvy. Kdy můžete od dodavatele zdarma odejít?
Nezapomněli jste zaplatit daň z nemovitosti?
Vylidňují se země bývalého východního bloku?
Mistrovství světa ve fotbale vyjde téměř na čtvrt bilionu korun!
Auta
Tesla Model 3 Performance má být lepší než BMW M3 a podobní…
Porsche 911 GT3 R je víkendová hračka na okruhy za 14 milionů
Německá města mohou okamžitě zakázat vjezd dieselům, potvrdil soud
Také z nové Dacie Duster můžete udělat nezastavitelný tank. Stát vás to bude 280 tisíc
Bosch vymyslel opravdu revoluční způsob, jak zabránit pádu z motocyklu
Technologie
GeForce GTX 1050 s 3GB pamětí je tu. Hybrid se 768 shadery, ale jen 96bitovou sběrnicí
V úterý můžete živě sledovat setkání Zuckerberga s prezidentem Evropského parlamentu
Bosch vymyslel nový způsob, jak zabránit pádu z motorky
Do Česka vstoupila revoluční nebanka Revolut. Její kartu můžete mít zdarma
Tip: Jak po upgradu vyčistit disk od staré instalace Windows 10 a získat pár gigabajtů místa?
Hry pro příležitostné hráče