Menu Zavřít

Golf je pro mě výzvou

19. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Rozhovor s generálním ředitelem společnosti T-Systems Czech

EURO: Co vy a golf? Kde jste se setkali poprvé?
KREJČÍ: Během mého pobytu ve Spojených státech mě vzal přítel na driving range. Díval jsem se na hráče, jak trénují odpaly. Zdálo se mi, že to nemůže být tak složitá věc a vůbec jsem nechápal, jak je možné, že mi to hned nejde.

EURO: Máte nějaké golfové vzory?
KREJČÍ: Je mnoho golfových legend, které obdivuji pro jejich hru nebo pro to, čeho v golfu dosáhli. Nemohu ale říct, že by byli mými vzory. Mám spíše osobní golfové cíle. Jedním z nich je získat HCP nižší než 7. Vzhledem k mému pracovnímu vytížení myslím, že to je běh na dost dlouhou trať.

EURO: V posledních letech se u nás výrazně rozšířil počet hřišť. Má podle vás golf šanci být zde tak rozšířeným sportem, jako je tomu například ve Švédsku nebo Skotsku?
KREJČÍ: Počet hřišť se nejen rozšířil, ale i jejich kvalita šla hodně nahoru, a to i u veřejných hřišť. Jako golfista z toho mám opravdu radost. Nemyslím si ale, že by u nás golf dosáhl takového rozšíření jako třeba ve zmíněném Skotsku. Určitě se ale zařadí mezi běžné sporty, hlavně díky stále rostoucímu počtu juniorských hráčů. Zatím se bohužel stále setkávám s názorem, že jde o sport pro starší pány, ale je to vždy od těch, kteří jej ještě nezkusili.

EURO: Mezi golfisty se často vede polemika, do jaké míry je možné označovat golfové turnaje za sportovní akci a odkdy se už jedná o společenskou záležitost. Jaký je váš názor?
KREJČÍ: Já beru golf čistě jako sport. Je to pro mne možnost se odreagovat a hlavně je to neustálá výzva. Pokud se koná turnaj jako společenská akce, záleží na pořadateli, jak se bude prolínat sportovní část pro hráče a společenská pro negolfisty. Osobně dávám přednost akcím, kdy se obě části spojí až po skončení hry.

EURO: Vaše společnost se v golfu poměrně dost angažuje. Pořádáte turnaje, podporujete dvě hřiště. Co vás k tomu vedlo?
KREJČÍ: Naše působení v golfu se vyvíjelo postupně. Před třemi lety jsme chtěli připravit setkání s našimi fungujícími i potenciálními partnery a klienty, na které byli pozváni i s rodinami. Turnaj byl pro tento účel ideální. Oslovili jsme Golfový klub Karlštejn a naše spolupráce trvá dodnes. Obdobně jsme začali spolupracovat s Golfovým klubem Praha. V současnosti pořádáme dva turnaje. Ten letní je podstatně větší a program je připraven i pro nehráče a rodinné příslušníky. Podzimní turnaj je komornější.

BRAND24

EURO: Jaké jsou vaše firemní „golfové“ cíle do budoucna?
KREJČÍ: Při každém ročníku se snažíme přicházet s něčím novým. Na příští rok bychom je chtěli ještě více zatraktivnit. V souvislosti s tím jednáme s některými sesterskými společnostmi T-Systems v zahraničí. Je to ale stále ještě ve stadiu jednání a nerad bych to zakřikl.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).