Goldie

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Hotelová restaurace na táborském hlavním náměstí láká na sofistikovanou kuchyni soutěžícího šéfkuchaře

Chcete-li v Táboře ochutnat jídlo blížící se fine diningu, máte jedinou možnost. A to vyzkoušet restauraci Goldie v hotelu Nautilus. Dostanete krásná jídla za velmi „pražské ceny“, ale možná vás stejně jako mě poněkud rozladí interiér, který má svá nejlepší léta dávno za sebou, a zejména židle a lavice zoufale volají po výměně. Jídlo i obsluha jsou ale na úrovni, a tak nad nepohodlným sezením u malých stolů, na které se tak tak všechno vejde, přimhouříme obě oči.

Kuchyně, kterou tu předvádí Martin Svátek je s ohledem na velikost města poměrně progresivní, ale pro konzervativnější strávníky, je tu i během víkendů připraveno mírně naceněné jednoduché denní menu čítající polévku, výběr z dvou hlavních jídel a dezert, to vše za 210 korun. Typickým znakem místních jídel je, že jsou opravdu krásná na pohled. Barevná, efektně poskládaná na talíři tak, že je skoro škoda kompozici pokazit.

Martin Svátek je členem Národního týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky a v nabídce restaurace se tak odráží jeho zkušenosti z mezinárodních kuchařských soutěží.

Menu staví na lokálních surovinách, ale šéfkuchař neváhá sáhnout ani po foie gras nebo chobotnici. Vyzkoušeli jsme od každého něco a se vším si v kuchyni uměli poradit. Kombinace foie gras v podobě presované terinky s hruškami a rozpečeným mazancem byla sladce tučná a opravdu dobrá. Za ochutnání stál ale i výrazný krém z lišek, kterých v okolí roste nebývalé množství. Chobotnice překvapila krásnou prezentací, ale i obří porcí rizota zbarveného do černa sépiovým barvivem, které se do jednoho strávníka sotva může vejít. Tradičně dobrá tu bývá kachna, ať už v klasičtější podobě se zelím a povidly s vídeňským knedlíkem i bramborovými šiškami nebo jen prsíčko s pečenou červenou řepou, tenkými plátky řepy žluté s blumami a kukuřičnými lívanci. Z dezertů je téměř povinností vyzkoušet opět netradičně prezentované dukátové buchtičky s borůvkovým žahourem a vanilkovou omáčkou, které jsou stálicí místní nabídky.

Obsluha je tu příjemná a efektivní, dokáže poradit s výběrem a jídla dobře popsat. Za hezkého počasí jsou stoly i venku před hotelem, takže hosté mohou pozorovat čilý ruch na Žižkově náměstí.

Goldie ? Žižkovo náměstí 20, Tábor ? t: 602 697 758 ? e: info@hotelnautilus.cz ? www.hotelnautilus.cz ? šéfkuchař: Martin Svátek


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Finance
Kdo vlastní české hokejové kluby?
Co všechno ovlivnilo zvýšení minimální mzdy letos v lednu?
Vrácení daní 2019 - kdy dostanete daňový přeplatek?
Změny v oddlužení a nezabavitelné minimum v roce 2019
Proč není čistá voda skutečně čistá?
Auta
Škoda Scala je o 70 tisíc dražší než Rapid. Jak si ale…
Mercedes-Benz v ČR opět jedničkou
Videodojmy: Ford Mustang Bullitt
Galerie: Podívejte se, jak v průběhu času rostly ledvinky na BMW řady 7
Nejvíce a nejméně prodávané značky na evropském trhu v roce 2018: VW je suverénní
Technologie
Přeposílání zpráv do maximálně pěti konverzací. WhatsApp limit zavádí globálně
Facebook odstranil stovky manipulativních stránek a účtů ovládaných Ruskem
KVÍZ: Jak dobře znáte seriál Přátelé?
Web úplně bez reklam. S kompletním blokování se zřejmě vytasí Firefox Focus 9
Televizory Sony pro rok 2019: první 8K a dva OLEDy
Hry pro příležitostné hráče