George Prime Steak

26. června, 00:00 - Klára Donathová
26. června, 00:00

Dostaneteli v Praze chuť na pořádný steak z dobrého masa, nemáte moc možností, kde ji uspokojit. Jednou z nich je George Prime Steak, restaurace umístěná v The Emblem Hotelu v Platnéřské ulici. Místo si rezervujte včas, to je několik dní předem.

Zaměřují se tu na steaky z USDA (zkratka označuje United States Department of Agriculture – ministerstvo zemědělství USA) Prime Beef, tedy amerického masa certifikovaného jako Prime Beef ministerstvem zemědělství. Rozhodujícím kritériem je mramorování a stáří kusu. Zjednodušeně řečeno, čím lepší mramorování a čím mladší zvíře, tím lepší hodnocení. Jak známo, tuk je nositelem chuti.

Takže tuk uložený v mezisvalových vláknech, který vytváří právě ono mramorování, dělá maso křehčím a chutnějším. Označení USDA Prime získají jen dvě až tři procenta hovězího masa vyprodukovaného na území Spojených států a asi jen 0,5 procenta se pak dostane do Evropy. Maso putuje na lodích, kde dozrává při suchém zrání.

Pokud nevyhledáváte jen maso z lokálních zdrojů, je USDA Prime Beef rozhodně dobrá volba, což v George Prime Steaku vědí a maso dokážou patřičně prezentovat.

Každému stolu představí obsluha jednotlivé řezy masa, vysvětlí rozdíly a vlastnosti jednotlivých steaků. Bylo by to dokonalé, kdyby nepřipomněla, že filet mignon čili svíčková je spíše pro dámy a tbone steak spíše pro pány. Některé dámy určitě dokážou mramorování i tukové krytí náležitě ocenit. Následně si vyberete příslušný řez masa a k němu případně omáčku, přílohu a stupeň propečení. Mají tu samozřejmě i jiná jídla, kvůli těm bych vás sem ale neposílala.

Z příloh doporučuji věnovat pozornost zelenině. Domácí hranolky jsou tu křupavé a velmi dobré, ale ještě zajímavější je třeba slaďoučká karotka glazovaná javorovým sirupem nebo jen o trochu méně sladká karamelizovaná baby řepa s letitým balzamikovým octem.

Obsluha je pozorná a na vysoké úrovni. Jeli restaurace plná, můžete mít pocit, že servis trvá o něco déle, ne ale nad přijatelnou mez. Za problematické považuji jen ceny vín, které sice odpovídají prostředí, ale v některých případech zcela neodpovídají jejich kvalitě. Kdybych měla volit mezi naprosto základním moravským vínem za cenu přesahující tisíc korun a dobře udělaným tbone steakem za stejnou částku, vyberu si určitě maso.

George Prime Steak ? Platnéřská 19, Praha 1 ? t: 226 202 599

? e: info@georgeprimesteak.com ? www.georgeprimesteak.com

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Máté nízké příjmy? Do penze odejděte už v prosinci
Jak prověřit (nejen investiční) firmu, která se vám nezdá
Dlužíte na zdravotním pojištění? Co dělat? Ošetří vás lékař?
Jak se nenechat nachytat na internetu
Chcete hlasovat v českých volbách ze zahraničí? Tak si pospěšte!
Auta
Končí norská elektrická pohádka? Na těžké Tesly se má…
Sportovní Mazda s motorem Wankel? Problémem není technologie, ale byznys
Polestar dnes představí své první auto. Bude to čtyřválcové plug-in hybridní kupé
Komentář: Řídím rád, ale příchodu autonomního řízení se nemohu dočkat
Audi A7 Sportback nové generace se představí ve čtvrtek. Designem nepřekvapí
Technologie
Levnější smartphony budou zase o kus lepší. Díky Snapdragonu 636
Špičková výbava za hubičku. Archos Diamond Omega je nejlevnější mobil se Snapdragonem 835
Intel chystá kvantové počítače. S centrem QuTech vyrobili 17 qubitů na jednom čipu
Huawei Mate 10: první dojmy z nové řady inteligentních phabletů (video)
Nahotinky jako vědecký projekt. PornHub na třídění videí využije umělou inteligenci
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít