George Prime Steak

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Dostaneteli v Praze chuť na pořádný steak z dobrého masa, nemáte moc možností, kde ji uspokojit. Jednou z nich je George Prime Steak, restaurace umístěná v The Emblem Hotelu v Platnéřské ulici. Místo si rezervujte včas, to je několik dní předem.

Zaměřují se tu na steaky z USDA (zkratka označuje United States Department of Agriculture – ministerstvo zemědělství USA) Prime Beef, tedy amerického masa certifikovaného jako Prime Beef ministerstvem zemědělství. Rozhodujícím kritériem je mramorování a stáří kusu. Zjednodušeně řečeno, čím lepší mramorování a čím mladší zvíře, tím lepší hodnocení. Jak známo, tuk je nositelem chuti.

Takže tuk uložený v mezisvalových vláknech, který vytváří právě ono mramorování, dělá maso křehčím a chutnějším. Označení USDA Prime získají jen dvě až tři procenta hovězího masa vyprodukovaného na území Spojených států a asi jen 0,5 procenta se pak dostane do Evropy. Maso putuje na lodích, kde dozrává při suchém zrání.

Pokud nevyhledáváte jen maso z lokálních zdrojů, je USDA Prime Beef rozhodně dobrá volba, což v George Prime Steaku vědí a maso dokážou patřičně prezentovat.

Každému stolu představí obsluha jednotlivé řezy masa, vysvětlí rozdíly a vlastnosti jednotlivých steaků. Bylo by to dokonalé, kdyby nepřipomněla, že filet mignon čili svíčková je spíše pro dámy a tbone steak spíše pro pány. Některé dámy určitě dokážou mramorování i tukové krytí náležitě ocenit. Následně si vyberete příslušný řez masa a k němu případně omáčku, přílohu a stupeň propečení. Mají tu samozřejmě i jiná jídla, kvůli těm bych vás sem ale neposílala.

Z příloh doporučuji věnovat pozornost zelenině. Domácí hranolky jsou tu křupavé a velmi dobré, ale ještě zajímavější je třeba slaďoučká karotka glazovaná javorovým sirupem nebo jen o trochu méně sladká karamelizovaná baby řepa s letitým balzamikovým octem.

Obsluha je pozorná a na vysoké úrovni. Jeli restaurace plná, můžete mít pocit, že servis trvá o něco déle, ne ale nad přijatelnou mez. Za problematické považuji jen ceny vín, které sice odpovídají prostředí, ale v některých případech zcela neodpovídají jejich kvalitě. Kdybych měla volit mezi naprosto základním moravským vínem za cenu přesahující tisíc korun a dobře udělaným tbone steakem za stejnou částku, vyberu si určitě maso.

George Prime Steak ? Platnéřská 19, Praha 1 ? t: 226 202 599

? e: info@georgeprimesteak.com ? www.georgeprimesteak.com


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Zdražil vám dodavatel elektřinu? Máte právo bezplatně odejít
Na co si dát pozor při pojištění auta před cestou do zahraničí
Co obnáší práce finančního poradce? Doba prodejová skončila
Konstantní symboly: co který znamená a proč je už nepotřebujeme?
V práci se řeší problémy v kuchyňce. Začátek konce
Auta
Závodní Tesla Model S definitivně míří na okruhy. Na jedno…
Co s emisemi CO2? ArcelorMittal z nich bude vyrábět palivo pro auta
J.D. Power: Nejkvalitnější nové auto je Porsche 911, ze značek vedou Kia a Hyundai
Smrtelné nehodě Uberu se podle policie dalo zabránit, kdyby se operátor nedíval „na televizi“
Elektrický Volkswagen je teď absolutně nejrychlejší na Pikes Peak. Slaví také Bentayga
Technologie
Tip: Google Earth na webu a v mobilu změří vzdálenost i plochu
Katapult do vesmíru. Startup chce na orbitu vystřelovat rakety bez paliva
Šachy v čipsetech. Intel prý možná zruší či odloží Z390, AMD také svůj Z490 zapíchlo
Odvážný krok. Edge pro Android v základní výbavě obsahuje Adblock Plus
Tohle je nejmenší počítač na světě. Vejde se vám za nehet
Hry pro příležitostné hráče