George Prime Steak

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Dostaneteli v Praze chuť na pořádný steak z dobrého masa, nemáte moc možností, kde ji uspokojit. Jednou z nich je George Prime Steak, restaurace umístěná v The Emblem Hotelu v Platnéřské ulici. Místo si rezervujte včas, to je několik dní předem.

Zaměřují se tu na steaky z USDA (zkratka označuje United States Department of Agriculture – ministerstvo zemědělství USA) Prime Beef, tedy amerického masa certifikovaného jako Prime Beef ministerstvem zemědělství. Rozhodujícím kritériem je mramorování a stáří kusu. Zjednodušeně řečeno, čím lepší mramorování a čím mladší zvíře, tím lepší hodnocení. Jak známo, tuk je nositelem chuti.

Takže tuk uložený v mezisvalových vláknech, který vytváří právě ono mramorování, dělá maso křehčím a chutnějším. Označení USDA Prime získají jen dvě až tři procenta hovězího masa vyprodukovaného na území Spojených států a asi jen 0,5 procenta se pak dostane do Evropy. Maso putuje na lodích, kde dozrává při suchém zrání.

Pokud nevyhledáváte jen maso z lokálních zdrojů, je USDA Prime Beef rozhodně dobrá volba, což v George Prime Steaku vědí a maso dokážou patřičně prezentovat.

Každému stolu představí obsluha jednotlivé řezy masa, vysvětlí rozdíly a vlastnosti jednotlivých steaků. Bylo by to dokonalé, kdyby nepřipomněla, že filet mignon čili svíčková je spíše pro dámy a tbone steak spíše pro pány. Některé dámy určitě dokážou mramorování i tukové krytí náležitě ocenit. Následně si vyberete příslušný řez masa a k němu případně omáčku, přílohu a stupeň propečení. Mají tu samozřejmě i jiná jídla, kvůli těm bych vás sem ale neposílala.

Z příloh doporučuji věnovat pozornost zelenině. Domácí hranolky jsou tu křupavé a velmi dobré, ale ještě zajímavější je třeba slaďoučká karotka glazovaná javorovým sirupem nebo jen o trochu méně sladká karamelizovaná baby řepa s letitým balzamikovým octem.

Obsluha je pozorná a na vysoké úrovni. Jeli restaurace plná, můžete mít pocit, že servis trvá o něco déle, ne ale nad přijatelnou mez. Za problematické považuji jen ceny vín, které sice odpovídají prostředí, ale v některých případech zcela neodpovídají jejich kvalitě. Kdybych měla volit mezi naprosto základním moravským vínem za cenu přesahující tisíc korun a dobře udělaným tbone steakem za stejnou částku, vyberu si určitě maso.

George Prime Steak ? Platnéřská 19, Praha 1 ? t: 226 202 599

? e: info@georgeprimesteak.com ? www.georgeprimesteak.com


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Finance
Zdražil váš dodavatel? Právě teď můžete bezplatně odejít
Jak si vyřídit výpis z katastru nemovitostí online?
Příspěvek na péči může měsíčně dělat i přes 15 000 Kč. Kdo má na něj nárok?
Lucemburčané si odchodem do penze pohorší nejméně
Jak banka rozhodne, jestli vám dá, nebo nedá půjčku?
Auta
Elektrobusy EKOVA Electron s ultrarychlým nabíjením
Seat Tarraco není čistý klon Kodiaqu. K Allspace má blíž (první dojmy)
Srovnání tříválců: Ford Focus 1.0 EcoBoost vs Opel Astra 1.0 Turbo vs Peugeot 308 1.2 PureTech
BMW představuje prototyp nového boxeru s oldschoolovým designem
V Německu na zemní plyn bez mýta
Technologie
Telegram zlepšil jazykovou podporu. Jak aktivovat komunitní český překlad?
Telefony porostou. Příští rok bude nejvíce těch s 6″ displeji a většími
GTA V nikdy nebylo levnější. Hru pro PC můžete mít za hubičku
Honor má nové logo. Podobné jako Huawei, ale v barvách Twilight
Prosincové záplatovací úterý přineslo řešení poškozeného Windows Media Playeru
Hry pro příležitostné hráče