Menu Zavřít

Firma posílí Brno i Prahu

25. 8. 2006
Autor: Euro.cz

LogicaCMG

BRAND24

PRAHA (rek) - Ambiciózní nábor pracovních sil pro vývojové centrum v Brně rozšíří společnost LogicaCMG i na Prahu. Firma hodlá do konce roku přijmout 250 nových specialistů. Generální ředitel pro střední a východní Evropu Róbert Sándor prozradil, že na českém trhu se LogicaCMG hodlá zaměřit zejména na biometrii a outsourcing mzdového účetnictví včetně kariérní agendy pro velké společnosti. „Prostě některým věcem víc věřím,“ konstatoval Sándor. Nejbližším zahraničním projektem při restrukturalizaci středoevropského zastoupení bude spojení lidského potenciálu poboček v Indii a Malajsii s technologickou vyspělostí českých a slovenských vývojářů, kteří by měli generovat finální produkty.
„Trh se mění a my jsme s ohledem na budoucnost museli k restrukturalizaci přistoupit. Máme ambici se rozšiřovat. Dochází k obměně lidí. Zaměřujeme se na oblast bezpečnosti a outsourcing mzdové a kariérní agendy, kde se objevují velké zakázky,“ uvedl Sándor krátce před odletem do Indie. Mnohé firmy se podle jeho slov dosud outsourcingu mzdové agendy obávaly, protože ji považují za oblast důvěrných informací. Nedůvěra ale postupně klesá. „Tento proces sledujeme v telekomunikacích, bankovnictví, energetice a vlastně všech síťových odvětvích včetně vodárenství, kde se nabízejí obrovské možnosti,“ míní Sándor.
K hospodářským výkonům firmy generální ředitel uvedl, že firma se silně internacionalizuje a je velmi obtížné rozlišit, komu přisoudit finální produkt. Brněnské vývojové centrum například pracuje většinou na exportních zakázkách často zastřešených zahraničními pobočkami firmy. „Meziročně obrat neklesá,“ řekl Sándor k hospodářským výsledkům českého zastoupení, jež firma nezveřejňuje.
Po akvizici švédské konzultační společnosti WM-data, oznámené minulý týden, se pod pražské vedení dostanou pobočky WM-data v Polsku a Lotyšsku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).