Field

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Restaurace Field vzbudila velký rozruch hned po svém otevření na konci roku 2014. Nebylo pochyb, že se na pražském gastronomickém trhu objevil další silný hráč s michelinskými ambicemi. Podávané jídlo bylo sice skvělé, leč kompletně zkopírované chody známých světových podniků nepřesvědčily o originalitě a kreativitě kuchyně. To vše už ale odvál čas. Šéfkuchař Radek Kašpárek a jeho tým šli do sebe a svým hostům servírují krásná jídla plná intenzivních chutí.

Snahu kuchyně oceňují nejen hosté, ale i komisaři průvodce Michelin, kteří Fieldu udělili v roce 2016 jednu michelinskou hvězdu.

A letos se ji Fieldu podařilo udržet. To s sebou nepřináší jen pozitiva, ale i pár negativ. Pro hosty první hvězda znamenala dlouhé čekání na rezervaci místa a zrušení populárních byznys obědů. Aktuálně je dobré rezervovat stůl na večer zhruba 14 dní předem. Přes oběd se podává totožné menu jako večer včetně menu degustačního a místo seženete celkem bez problému.

Zvolit můžete degustační menu, ve kterém vás vedle chodů uvedených v lístku čeká i celá řada mezichodů. Za 2800 korun na osobu se výborně najíte i pobavíte. K menu lze zvolit rovněž vinné párování, to standardní za 1500 korun a to řekněme mimořádné za 4500 korun nebo párování nealkoholické za 850 korun. Párování jídel s ovocnými a zeleninovými šťávami či limonádami připravenými na místě je momentálně u nás velmi populární a často se jedná o velké experimenty, které sice host vypije, ale nerad se k nim vrací. Ve Fieldu to zvládají překvapivě se ctí.

Kromě degustačního menu je v nabídce i výběr a la carte – studené a teplé předkrmy (350 až 390 korun), hlavní jídla (590 korun)

a dezerty (250 korun). Tady je poměr cena/výkon poněkud diskutabilní, zejména u hlavních jídel, jejichž porce jsou finediningově malé. Výbuch nadšení nevzbudily pošírovaný filet candáta s velmi slanými marinovanými kousky ryby ukrytými v listu kadeřávku, s kapustovým pyré, restovanou čočkou, smrkovou emulzí a sametovou omáčkou z rybího vývaru ani poměrně houževnatý jehněčí hřbet na překvapivě nevýrazném pyré z uzeného lilku, s fava fazolkami a pecorinem, zábavnou variací šalotek a jedlou hlínou z býčí krve. Když už „na pole“, tak se vším všudy a s kompletním degustačním menu.

Field Restaurant ? U Milosrdných 12, Praha 1 ? t: 222 316 999 ? e: info@fieldrestaurant.cz ? šéfkuchař: Radek Kašpárek


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Finance
Kolik si do konce roku vložit na penzijko, stavebko a životko?
Akcie Apple a Alphabet vymazaly letošní zisky
Jak si vyřídit živnostenský list a kolik to bude stát?
Kdy potřebujete návrh vkladu do katastru nemovitostí? Jde to online?
Zdražil váš dodavatel? Právě teď můžete bezplatně odejít
Auta
Jízdní dojmy: Autobusy Isuzu
Volkswagen Atlas Cross Sport: Další SUV s karoserií „kupé“ se představuje v sériové podobě
Kvíz: Poznáte auto jen podle fotky zadního světla?
CNG autobusy Solaris pro Paříž
Nová Mazda3 se ukázala v Praze. Jen dva týdny po světové premiéře v L.A.
Technologie
Cnews FM: Produkty od Googlu mizí, herní obchody přibývají [podcast]
Subnautica navždy zdarma: parádní dárek nově spuštěného Epic Games Storu
Tohle je 25 nejhorších hesel roku 2018. Stále vede 123456
Xbox Game Pass jen za polovinu. Za 1500 Kč můžete hrát 100+ her po celý rok
Stáhněte si zdarma hry Lego The Hobbit a Full Throttle Remastered
Hry pro příležitostné hráče