Nepřehlédněte

ilustrační foto

Jak ukrást firmu?

Ilustrační foto

Příliš vysoká laťka. Čistý zisk bank klesl letos o 400 milionů

 Německá kancléřka Angela Merkelová

Merkelová: Dohoda zemí EU na migraci bude složitá

Field

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Restaurace Field vzbudila velký rozruch hned po svém otevření na konci roku 2014. Nebylo pochyb, že se na pražském gastronomickém trhu objevil další silný hráč s michelinskými ambicemi. Podávané jídlo bylo sice skvělé, leč kompletně zkopírované chody známých světových podniků nepřesvědčily o originalitě a kreativitě kuchyně. To vše už ale odvál čas. Šéfkuchař Radek Kašpárek a jeho tým šli do sebe a svým hostům servírují krásná jídla plná intenzivních chutí.

Snahu kuchyně oceňují nejen hosté, ale i komisaři průvodce Michelin, kteří Fieldu udělili v roce 2016 jednu michelinskou hvězdu.

A letos se ji Fieldu podařilo udržet. To s sebou nepřináší jen pozitiva, ale i pár negativ. Pro hosty první hvězda znamenala dlouhé čekání na rezervaci místa a zrušení populárních byznys obědů. Aktuálně je dobré rezervovat stůl na večer zhruba 14 dní předem. Přes oběd se podává totožné menu jako večer včetně menu degustačního a místo seženete celkem bez problému.

Zvolit můžete degustační menu, ve kterém vás vedle chodů uvedených v lístku čeká i celá řada mezichodů. Za 2800 korun na osobu se výborně najíte i pobavíte. K menu lze zvolit rovněž vinné párování, to standardní za 1500 korun a to řekněme mimořádné za 4500 korun nebo párování nealkoholické za 850 korun. Párování jídel s ovocnými a zeleninovými šťávami či limonádami připravenými na místě je momentálně u nás velmi populární a často se jedná o velké experimenty, které sice host vypije, ale nerad se k nim vrací. Ve Fieldu to zvládají překvapivě se ctí.

Kromě degustačního menu je v nabídce i výběr a la carte – studené a teplé předkrmy (350 až 390 korun), hlavní jídla (590 korun)

a dezerty (250 korun). Tady je poměr cena/výkon poněkud diskutabilní, zejména u hlavních jídel, jejichž porce jsou finediningově malé. Výbuch nadšení nevzbudily pošírovaný filet candáta s velmi slanými marinovanými kousky ryby ukrytými v listu kadeřávku, s kapustovým pyré, restovanou čočkou, smrkovou emulzí a sametovou omáčkou z rybího vývaru ani poměrně houževnatý jehněčí hřbet na překvapivě nevýrazném pyré z uzeného lilku, s fava fazolkami a pecorinem, zábavnou variací šalotek a jedlou hlínou z býčí krve. Když už „na pole“, tak se vším všudy a s kompletním degustačním menu.

Field Restaurant ? U Milosrdných 12, Praha 1 ? t: 222 316 999 ? e: info@fieldrestaurant.cz ? šéfkuchař: Radek Kašpárek


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Zdražil vám dodavatel elektřinu? Máte právo bezplatně odejít
Na co si dát pozor při pojištění auta před cestou do zahraničí
Co obnáší práce finančního poradce? Doba prodejová skončila
Konstantní symboly: co který znamená a proč je už nepotřebujeme?
V práci se řeší problémy v kuchyňce. Začátek konce
Auta
Retro: Mazda RX-7 je mezi sportovními auty unikát už 40 let
Dacia jako ojetina: Kterou chtít, kterou nebrat a jak nakupovat?
Abt přidal pětiválci v Audi RS3 dalších 100 koní. Teď už jich má 500
Sedm slepých uliček automobilového vývoje: Tudy ne, přátelé
Ford Focus bude „číst“ silnici a vyhlazovat díry pomocí adaptivních tlumičů
Technologie
Nvidia používá umělou inteligenci pro zvýšení snímkové frekvence videa
Český fotbal uvidíte už jen za peníze. O2 TV získala práva na kompletní českou fotbalovou ligu
Třetí multiplex DVB-T2 pokrývá již 85 % populace
Alza otevírá druhou prodejnu bez prodavačů. Chystá už i třetí
Co je uvnitř 144Hz 4K monitorů s G-Sync HDR? Aktivní chlazení, FPGA, 4:2:2 barvy
Hry pro příležitostné hráče