Výběr zpráv Protextu ČTK

Protext ČTK

Nezaměstnanost je nízká, poptávka po personalistech vysoká

Nezaměstnanost v ČR se už spoustu měsíců drží na minimu. Od roku 2014 s občasnými výkyvy…

Oslavy výročí vzniku ČSR potrvají celý měsíc od 28. září

Národní oslavy 100 let Československa začnou 28. září znovuspuštěním staroměstského…

Průlom v pohledu na alternativní medicínu

Informace o předání petice na podporu biotroniky do Poslanecké sněmovny a Senátu…

Field

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

Restaurace Field vzbudila velký rozruch hned po svém otevření na konci roku 2014. Nebylo pochyb, že se na pražském gastronomickém trhu objevil další silný hráč s michelinskými ambicemi. Podávané jídlo bylo sice skvělé, leč kompletně zkopírované chody známých světových podniků nepřesvědčily o originalitě a kreativitě kuchyně. To vše už ale odvál čas. Šéfkuchař Radek Kašpárek a jeho tým šli do sebe a svým hostům servírují krásná jídla plná intenzivních chutí.

Snahu kuchyně oceňují nejen hosté, ale i komisaři průvodce Michelin, kteří Fieldu udělili v roce 2016 jednu michelinskou hvězdu.

A letos se ji Fieldu podařilo udržet. To s sebou nepřináší jen pozitiva, ale i pár negativ. Pro hosty první hvězda znamenala dlouhé čekání na rezervaci místa a zrušení populárních byznys obědů. Aktuálně je dobré rezervovat stůl na večer zhruba 14 dní předem. Přes oběd se podává totožné menu jako večer včetně menu degustačního a místo seženete celkem bez problému.

Zvolit můžete degustační menu, ve kterém vás vedle chodů uvedených v lístku čeká i celá řada mezichodů. Za 2800 korun na osobu se výborně najíte i pobavíte. K menu lze zvolit rovněž vinné párování, to standardní za 1500 korun a to řekněme mimořádné za 4500 korun nebo párování nealkoholické za 850 korun. Párování jídel s ovocnými a zeleninovými šťávami či limonádami připravenými na místě je momentálně u nás velmi populární a často se jedná o velké experimenty, které sice host vypije, ale nerad se k nim vrací. Ve Fieldu to zvládají překvapivě se ctí.

Kromě degustačního menu je v nabídce i výběr a la carte – studené a teplé předkrmy (350 až 390 korun), hlavní jídla (590 korun)

a dezerty (250 korun). Tady je poměr cena/výkon poněkud diskutabilní, zejména u hlavních jídel, jejichž porce jsou finediningově malé. Výbuch nadšení nevzbudily pošírovaný filet candáta s velmi slanými marinovanými kousky ryby ukrytými v listu kadeřávku, s kapustovým pyré, restovanou čočkou, smrkovou emulzí a sametovou omáčkou z rybího vývaru ani poměrně houževnatý jehněčí hřbet na překvapivě nevýrazném pyré z uzeného lilku, s fava fazolkami a pecorinem, zábavnou variací šalotek a jedlou hlínou z býčí krve. Když už „na pole“, tak se vším všudy a s kompletním degustačním menu.

Field Restaurant ? U Milosrdných 12, Praha 1 ? t: 222 316 999 ? e: info@fieldrestaurant.cz ? šéfkuchař: Radek Kašpárek


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Zpřísnění pravidel pro poskytování úvěrů se blíží. Lidé se předzásobují
Výpočet důchodu v roce 2019
Komunální a senátní volby: kde volit, aneb jak najít volební místnost
Jak na "novou" hypotéku dosáhnou lidé s minimální či průměrnou mzdou?
Taky už vám přišel spam, že si vás někdo natočil?
Auta
Volvo V60 Cross Country: Švédské kombi přichází ve verzi,…
Právě vychází časopis Auto motor a sport 10/2018
Automobilka Lotus nemůže najít své první auto. Žádá proto o pomoc každého z vás
Co ukáže Škoda v Paříži? Vision RS, Kodiaq RS, Karoq Sportline i Alexu
Donald Trump se dočkal. Jeho nová limuzína je konečně hotová
Technologie
Mi 8 Lite přichází. Xiaomi svůj klon iPhonu X okořenilo špetkou Huaweie
Nvidia oznámila, kdy se bude dát koupit GeForce RTX 2070, levnější model Turingu
HBO Go boduje. Velká filmotéka s plnou českou podporou zlevnila o třetinu
Zprávy pro Android: vzdušný design, brzy i propracované vyhledávání
Co se dělo na Měsíci před Apollem? (video s CZ titulky)
Hry pro příležitostné hráče