Menu Zavřít

Exšéf ČKA Čáp má nový byznys

11. 7. 2008
Autor: Euro.cz

Equity Solutions

BRAND24

Bývalý generální ředitel České konsolidační agentury (ČKA) Zdeněk Čáp (40) rozjíždí soukromý byznys. Spolu s bývalým ředitelem odboru ČKA Bogdanem Kaszperem (33) založili koncem června letošního roku společnost Equity Solutions. Týdeníku EURO to potvrdil sám Čáp.
Firma hodlá působit jako poradce v oblasti fúzí a akvizic, zaměřuje se zejména na vyhledávání vhodných akvizičních cílů pro private equity fondy s následným plným poradenským servisem při realizaci transakcí. „Cílem je nabídnout podnikatelským subjektům řešení v oblasti likvidity, a to prostřednictvím vstupu vhodného investora. Strategií společnosti je zprostředkovat středně- až dlouhodobé investice do středně velkých firem a vytvářet přidanou hodnotu prostřednictvím realizace rozvojové či restrukturalizační strategie investora,“ řekl Čáp.
Oba partneři firmy Equity Solutions jsou zkušenými finančníky. Čáp působil devět let v Komerční bance (KB), naposledy jako ředitel pobočky v Ústí nad Labem, pracoval i na projektu Transformace KB. Posledních osm let věnoval práci ve finanční skupině České konsolidační agentury, založil a řídil dceřiné společnosti Konpo, od počátku roku 2004 do konce roku 2007 byl generálním ředitelem ČKA. Po ukončení VŠE v Praze studoval v Scheffieldu na Hallam University. Mluví anglicky, jeho zájmy jsou golf, tenis, lyžování, chalupaření, hudba a literatura.
Kaszper působil čtyři roky v bankovnictví na různých vedoucích pozicích v Komerční bance a později ve společnosti eBanka. Poslední čtyři roky pracoval pod Čápem jako ředitel odboru, byl rovněž odpovědný za řízení projektu ukončení činnosti finanční skupiny ČKA. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě, titul MBA získal na Rochester Institute of Technology. Mluví anglicky a polsky, ve volném čase se věnuje cestování a vysokohorské turistice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).