Menu Zavřít

EXPRIMÁTOR BENEŠ NEBYL TUNELÁŘEM

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Č S S D     v e r s u s     O D S

Bývalý poslanec ČSSD Václav Svoboda (ČSSD) se omluvil bývalému českobudějo- vickému primátorovi a nynějšímu poslanci ODS Miroslavu Benešovi za to, že jej loni v březnu označil za tuneláře.

„Vážený pane inženýre, ve smyslu rozsudku krajského soudu se Vám omlouvám. Konstatuji, že nejste tunelář, píše Svoboda, nynější vedoucí tiskového oddělení ministerstva práce a sociálních věcí, v dopise, jehož text zaslal ČTK. Dopis vychází z rozsudku Krajského soudu v Českých Budějovicích z loňského 18. června, podle něhož je Svoboda povinen se Benešovi omluvit za výroky, v nichž hovořil o vytunelování českobudějovické radnice a Benešovo jednání (ve funkci primátora) přirovnával k tunelování.

Soud tímto rozsudkem vyhověl Benešově žalobě proti Svobodovi a jeho asistentce, českobudějovické radní Vlastě Bohdalové. Ti na tiskové konferenci 12. března uvedli, že Beneš měl podpisem právně neplatných dodatků smlouvy na rekonstrukci českobudějovické radnice městskou pokladnu připravit o 88 milionů korun.

„Omluvou jsem splnil rozsudek soudu a odmítám se celou záležitostí dále zabývat, řekl Svoboda, který podal loňského 11. března, tedy den předtím, než pronesl výroky, za něž se omluvil, na tehdejšího primátora Beneše trestní oznámení pro zneužívání pravomoci veřejného činitele.

BRAND24

Toto oznámení vyšetřovatel Krajského úřadu vyšetřování v Českých Budějovicích loni 29. června odložil, neboť po- dle něj v tomto případě nešlo o podezření z trestného činu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).