Menu Zavřít

Expanze do Čech

7. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Starwood Hotels & Resorts Worldwide

BRAND24

PRAHA (em, men) - Společnost Starwood Hotels & Resorts Worldwide, která mimo jiné provozuje mezinárodní síť hotelů Sheraton a Westin, se chystá na Český trh.
Novinářům to minulý týden sdělil předseda správní rady a výkonný ředitel Barry Sternlicht s tím, že v Evropě bude Starwood expandovat hlavně s řetězcem hotelů W a na rozvíjejících se trzích bude spíše zakládat společné podniky.
Americká hotelová společnost se stále vzpamatovává z následků loňských útoků na WTC v New Yorku. Ve čtvrtém čtvrtletí se tržby z jednoho pokoje Starwood snížily o 24,3 procenta. V lednu se už propad snížil jen na 18,4 procenta a v prvním čtvrtletí tohoto roku čeká společnost patnáctiprocentní pokles tržeb.
„Následkem útoků, které zasáhly celý hotelový sektor, zaznamenala společnost ve čtvrtém kvartálu 20,5procentní pokles celkových příjmů na 878 milionů dolarů oproti stejnému období v roce 2000,“ uvádí společnost Starwood ve své výroční zprávě na rok 2001. Za minulý rok příjmy spadly na 3,967 miliardy z 4,345 miliardy v roce 2000. Výdělek na akcii klesl v 2001 na 0,73 z předloňských 1,96 dolaru.
Hotelový řetězec přesto během tohoto roku očekává stabilní návrat k ziskům. I když hotely ve velkých centrech stále ještě zaznamenávají pokles, podle Sternlichta se situace vyvíjí dobře zejména v menších městech, jako Houston, New Orleans či Seattle, která těží z velkého počtu konferencí a oproti minulému roku zaznamenávají vyšší tržby.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).