Menu Zavřít

Exit z Česka se nekoná

26. 3. 2010
Autor: Euro.cz

Volksbank

BRAND24

Volksbank letos chystá pro tuzemský trh několik novinek. „Není byznys, který bychom chtěli úplně opustit, ale spíše chceme některé aktivity utlumit a zaměřit se na jiné. Jako příklad bych uvedl oblast developerů. Tento trh byl zasažen krizí, ale my v této oblasti hodláme zůstat. Do budoucna se ale zaměříme výrazněji na spolupráci s bytovými družstvy a společenstvími vlastníků jednotek. V tomto oboru existuje vysoká poptávka po financování, pokud jde o revitalizace a úsporu energií,“ uvedl pro týdeník EURO předseda představenstva Volksbank CZ Johann Lurf.
Hodnota nutných oprav panelových domů v České republice je v současné době vyčíslena na 240 miliard korun, tvrdí Lurf. Tuto částku vidí jako potenciál trhu pro úvěry na opravy panelových domů pro příštích deset až patnáct let. „Chtěli bychom se zaměřit také na oblast lékařů a lékařských center,“ řekl Lurf bez dalších podrobností.
Volksbank na přelomu roku čelila spekulacím, že se mateřská Österreichische Volksbanken plánuje zbavit některých zahraničních aktivit a uvažuje i o České republice. „Jedná se o spekulace, které postrádají jakýkoli reálný základ,“ vysvětluje Lurf. Banka má v Česku aktuálně šedesát tisíc klientů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).