Menu Zavřít

Euro Business Breakfast: Ostravsko potřebuje zóny, investice a školství

22. 9. 2015
Autor: Tomáš Novák, Euro

Připravit nové průmyslové zóny, do nich nalákat nové investory, pomoci místním podnikatelům a zkvalitnit regionální školství, to je jen několik věcí, které je potřeba v moravskoslezském kraji udělat, aby se podařilo vyřešit nejpalčivější problémy v regionu, mimo jiné snížit nezaměstnanost a zabránit odlivu mladých a vzdělaných lidí. To je závěr, na kterém se shodli účastníci další z exkluzivních dopoledních debat Euro Business Breakfast.

Akce uspořádaná týdeníkem Euro se tentokrát uskutečnila na téma Budoucnost Moravskoslezského kraje a efektivní snížení nezaměstnanosti v daném regionu. Partnerem akce byla společnost Ernst & Young, diskutovali zde významní lidé z regionu, byznysu a státní správy, mimo jiné ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, primátor Ostravy Tomáš Macura a šéf Vítkovic Jan Světlík.

Důležitá ale není jen nabídka dostatečného počtu pracovních míst, ale i kvalita života v regionu a jeho pověst v dalších částech země. K tomu pozitivně přispívají nejen úspěchy sportovců pocházejících z Moravskoslezského kraje, ale i pořádání kvalitních sportovních akcí, třeba Zlaté tretry Ostrava.

„Tahle sportovní akce přináší něco, co Ostrava, respektive Moravskoslezský kraj potřebuje, řekl jeden z účastníků setkání, majitel České sportovní Miroslav Černošek. Jeho agentura Zlatou tretru pořádá.

„Televizní přenos z poslední Zlaté tretry se dostal do 150 zemí a v nich do 223 milionů domácností, to je skvělá reklama pro město a pro region,“ upozornil Černošek.


Čtěte také:

Analýzou chce Mládek vyvrátit pochybnosti o zóně Nad Barborou

Babiš naštval politiky z Ostravska, o zóně Barbora prý vypouští nesmysly

BRAND24

Ostravský superpočítač je kompletní, zaměstnávají ho vědci i Seznam.cz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).