Menu Zavřít

Dvakrát výkonnější hlavy

16. 11. 2007
Autor: Euro.cz

TOS Kuřim-OS ing.

BRAND24

Strojírny TOS Kuřim-OS spustily výrobu výkonnějších obráběcích strojů. Díky novému programu by měly podniku v příštích letech růst tržby o desetinu ročně. Management očekává, že novinka se uchytí hlavně ve strojírenské výrobě pro těžké provozy jako energetika, stavebnictví či těžební průmysl.
Rozšíření výroby stálo deset milionů korun, část z nich poskytlo ministerstvo průmyslu a obchodu. Částka by se měla dle očekávání firmy rychle vrátit. Na novou řadu mají strojírny na příští rok již několik zakázek, podíl těchto strojů na výrobě dosáhne asi pětiny. „Zatím nabízíme jen několik modelů, příští rok ovšem přibudou další. Nakonec bychom měli vyrábět v nejvyšší třídě stejné typy jako v nižších třídách,“ upřesnil technický ředitel firmy Jan Sobola. TOS dosud nabízel stroje s hlavou o výkonu 30 kilowatt, novinka bude mít výkon dvojnásobný.
Podnik se loni po několika letech vymanil ze ztrát a dosáhl zisku 32 milionů korun při tržbách 835 milionů. Letošní plány počítají s růstem obratu na devět set milionů a zisku na čtyřicet milionů. Vlastníkem firmy je investorská skupina Alta, která ovládá ještě Kuličkové šrouby Kuřim a Slévárnu Kuřim.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).