Menu Zavřít

Dráhy v informačních službách

8. 4. 2005
Autor: Euro.cz

ČD-Telekomunikace

BRAND24

PRAHA (oh) – V podobě společnosti Telematika vkládají České dráhy (ČD) více než 1300 zaměstnanců a majetek v hodnotě 180 milionů korun do telekomunikační firmy ČD-Telekomunikace (ČDT). Očekávaný krok dráhy podnikly 1. dubna.
Ve společnosti ČD-Telekomunikace vložením dosavadního odštěpného závodu České dráhy zvýšily svůj podíl ze 40 na 51 procent, a získaly tak majoritu. „Vkladem byl završen dlouhodobý proces transformace telematických služeb v rámci holdingu Českých drah,“ vysvětlil generální ředitel ČDT Stanislav Beneš.
Dráhy získaly kontrolu nad provozovatelem 3500 kilometrů dlouhé sítě optických kabelů po celé republice. Z ČDT se tak stal vlastník druhé největší telekomunikační infrastruktury v zemi po Českém Telecomu. „Vkladem Telematiky rovněž získáváme mimořádně silné postavení na trhu informačních služeb, což se projeví v rozšířené nabídce služeb. To nás také přimělo změnit název společnosti, který bude lépe vystihovat poskytované služby,“ řekl Beneš. Nový název má firma zveřejnit 1. května.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).