Menu Zavřít

Dozorci se dočkali

10. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Vězeňský informační systém

BRAND24

PRAHA (hat) - Vězeňská služba konečně uzavře smlouvu na dodávku informačního systému. Vedení služby čekalo s podpisem smlouvy na potvrzení peněz ze státního rozpočtu k financování celého projektu. „Teprve tento dokument nás opravňuje k uzavření smlouvy s vybraným uchazečem,“ uvedla tisková mluvčí Vězeňské služby Michaela Hájková. Toto rozhodnutí získala vězeňská služba od ministerstva spravedlnosti teprve minulý týden a vzápětí vyzvala firmu Microsoft k uzavření smlouvy. „Očekávám, že k podpisu dojde v nejbližších dnech,“ konstatoval šéf českého Microsoftu Jiří Devát.
Vítěz výběrového řízení, aliance Microsoft – Infinity, byl znám již od konce srpna. Uzavření smlouvy nejprve znemožnila odvolání dvou dalších účastníků tendru, společností Ness Czech a Hewlett-Packard, ty se však odvolaly pouze k zadavateli soutěže. Poté, co byla jejich odvolání zamítnuta, se rozhodly respektovat rozhodnutí a k antimonopolnímu úřadu už se neodvolávaly. „Celou záležitost považujeme za uzavřenou,“ řekla Jana Kučerová, PR manažerka Hewlett-Packard. Podobně reagovali zástupci Ness Czech.
Vězeňský informační systém propojí všechny věznice v České republice. Údaje z něj budou využívat nadřízené úřady jako ministerstvo spravedlnosti nebo orgány Evropské unie. Počítá se s tím, že projekt bude v provozu až několik desítek let a stát do něj bude průběžně investovat. Součástí dodávky bude nejen samotné programové vybavení, ale i vyškolení a průběžné vzdělávání uživatelů a například i provoz help-desk. Náklady na zavedení systému jsou odhadovány na 100 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).