Menu Zavřít

Došlo i na krokodýla

27. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Gastronomie

BRAND24

Bronzovou plaketu Jaroslava Vašaty udílela pošesté redakce časopisu Food Service. Ocenění získal poprvé hotel, a to Corinthia Towers. Oceněny byly zajímavé a hojně navštěvované exkurzy do zahraničních kuchyní, pořádané v rámci programu Touch & Taste.
Po úspěchu akcí jako Invaze mušlí či Tuna humrů v Corinthia Towers, jež se těšily mimořádnému zájmu pražských labužníků, přišly na pořad důkladně pojaté ukázky různých etnických kuchyní. Osazenstvo hotelové kuchyně se již s úspěchem zhostilo přípravy jídel novozélandských a popralo se s menu zeleninovým. Zatím posledním podnikem - co do pořadí - byl nedávný víkendový program Touch & Taste South Africa. Vedle exotických dobrot ze stejně exotických surovin byla připravena i zajímavá jihoafrická vína a také něco kultury. Večery v Corinthia Towers ve dnech 20. až 22. října zpestřili tanečníci kmene Zulu, kteří navodili tu správnou atmosféru.
Při těchto prezentacích bývá přítomen kuchař ze země, jejíž kuchyně se předvádí, aby „towerský“ tým zasvětil do tajů přípravy etnických krmí. Tentokrát kuchyni vládla žena, teprve dvaadvacetiletá Jacqueline Cameronová. Přes své mládí je již šéfkuchařkou hotelu Hartford House v provincii Kwa Zulu-Natal.
Menu jihoafrických jídel:
- hruje v závitku z carpaccia z antilopy skákavé s karamelizovanou šalotkou a šifonádou moerego,
- kořeněné krokodýlí maso se salátem z grapefruitu a ananasu, sladká růžová omáčka z pepře
a limetkové šťávy,
- polévka z pražené dýně a tara s dýňovými semínky a rozmarýnovým olejem,
- na pánvi opečený pštrosí filet s meruňkovou omáčkou, kukuřičná placka, pečená jihoafrická zelenina a lanýže Kalahari v omáčce z červeného vína,
- mléčný pudinkový koláč a smažené těstové copánky koeksusters s mandlovou zmrzlinou.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).