Menu Zavřít

Dohodli se s Komerční bankou

14. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Finep

Developerská skupina Finep uzavřela již druhou smlouvu na financování výstavby projektu Západní město. První rezidenční část – tak zvanou Britskou čtvrť – bude financovat Komerční banka, která poskytla úvěr ve výši 677 milionů korun. První fáze projektu, jejíž celkové náklady se odhadují na šest miliard, by měla být dokončena v roce 2012.
Britskou čtvrť budou tvořit tři obytné domy, které nabídnou všechny kategorie bytů od malometrážních 1+kk o rozloze 31 metrů čtverečních až po byty o více než sto metrech čtverečních. Zájemci o bydlení zaplatí od 44 tisíc za metr čtvereční. Kromě rezidenčních ploch bude první fáze zahrnovat i administrativní část – City West. Hlavním nájemcem kanceláří je společnost Siemens. Na výstavbu administrativního komplexu poskytne financování ve výši přibližně 2,1 miliardy korun UniCredit Bank Czech Republic.
Developer Západního Města, které vyroste na okraji pražských Stodůlek, slibuje, že po jeho dokončení bude projekt srovnatelný s moderními městskými částmi, jako jsou například La Défense v Paříži, Docklands v Londýně nebo hamburská HafenCity.

BRAND24

Popisek: Britská čtvrť. Zájemci o nové bydlení v první fázi projektu Západní město zaplatí od 44 tisíc korun za metr čtvereční.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).