Menu Zavřít

DOHLÍŽÍ NA FINANCE

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Nová huť

OSTRAVA (ČTK) – Finančním ředitelem a členem představenstva společnosti Nová huť byl minulé pondělí jmenován Lubomír Pokorný. Ten nahradil ve funkci Oldřicha Struminského, kterého odvolala dozorčí rada také z funkce člena představenstva.

Představenstvo na místo ředitele pro personalistiku a administrativu zvolilo Helenu Vlčkovou. Post personálního ředitele byl neobsazen od loňského dubna, kdy bylo vyměněno představenstvo podniku. Vlčková se počátkem března také stala členkou představenstva Nové huti a rozšířila počet členů statutárního orgánu na šest.

Lubomír Pokorný v minulosti působil u poradenských firem na projektech restrukturalizace těžkého průmyslu a bankovnictví. Loni v polovině října odešel z funkce generálního ředitele uničovského Unexu, kde působil více jak dva roky. Poslední jeden a půl roku je v Nové huti jako zástupce věřitelských bank.

Předsedou představenstva huti je od konce dubna loňského roku Svatopluk Velkoborský, který je také generálním ředitelem společnosti. Ve funkci místopředsedy statutárního orgánu a ředitele pro výrobu a nákup působí František Chowaniec.

BRAND24

Dalšími členy představenstva jsou ředitel pro strategii a techniku Gerhard Pretsch, ředitel pro prodej a marketing Jan Palička, Vlčková a Pokorný.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).