Menu Zavřít

Dodají konstrukce

28. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Vítkovice Heavy Machinery

BRAND24

PRAHA (foj) - Společnost Vítkovice Heavy Machinery podepsala minulý týden kontrakt v hodnotě sta milionů korun s firmou Alpine stavební společnost CZ. Dle smlouvy dodají Vítkovice Heavy Machinery stavební firmě ocelové konstrukce pro všechny mosty a lávky na silničním obchvatu slezského Jablunkova na česko-polsko-slovenském pohraničí v Moravskoslezském kraji. Hlavním investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic.“ Celkově bychom měli v přepočtu dodat téměř dva tisíce tun ocelových konstrukcí,“ upřesnil generální ředitel Vítkovice Heavy Machinery Milan Beněk.
Největší částí kontraktu bude dodávka mostní konstrukce pro údolní estakádu zhruba pět kilometrů od Jablunkova. Na přemostění údolí bude ostravská společnost potřebovat přes 1200 tun konstrukcí.
Provoz společnosti Vítkovice Heavy Machinery, Mostárna, loni prodal ocelové konstrukce za více než 600 milionů korun, což zhruba odpovídá množství patnácti tisíc tun oceli. Vítkovice Heavy Machinery kromě konstrukcí vyrábí i zalomené hřídele pro lodní průmysl, energetické kotle a technologie pro koksovny, doly a hutě. Loni společnost vytvořila zisk před zdaněním přesahující 557,2 milionu korun. Tržby a výkony firmy dosáhly 9,3 miliardy korun, což je v meziročním srovnání asi o čtyřicet procent více.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).