Menu Zavřít

DO ZÁMOŘÍ A DO ELITY

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Dresdner Bank

HAMBURG (Handelsblatt, Spiegel Online) – Německá Dresdner Bank, která vycouvala ze superfúze s Deutsche Bank a nedotáhla do úspěšného konce ani námluvy s Commerzbank, je stále aktivní. Bankovní kruhy minulý týden informovaly, že třetí německý finanční ústav zamýšlí koupit americký investiční dům Wasserstein Perella & Co. Jednání označily kuloáry za pokročilá, konečný verdikt dosud nepadl.

Akvizice by posílila postavení Dresdner Bank v královské disciplíně investičního bankovnictví, v poradenství při fúzích a firemních převzetích. Podrobnosti plánu odmítl potenciální kupec komentovat. Analytici hodnotí zájem Dresdner Bank o menší dům jako přiměřený a odpovídající strategii ústavu, který si chce zachovat postavení na klíčovém evropském trhu a konečně proniknout také na americký kontinent. Wasser–stein Perella požaduje údajně za své investiční aktivity 1,5 miliardy dolarů.

CONTENT24

S akciemi nepříliš známého domu Wasserstein Perrela se neobchoduje na burze. Jeho renomé označují nicméně experti za vysoké. Wasserstein radil podle vlastních informací například švýcarské UBS při koupi PaineWebber a měl mandát při fúzi Time Warner s AOL.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).